Subiect: din suflet
View Single Post
Vechi 17.10.2014, 15:13:02
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Eu traiesc in Romania, si mi se pare normal sa mi se raspunda in romana, in plus nu dau doi bani pe explicatiile acestea, iar dupa cum vad, va ascundeti dupa teorie multa, va ascundeti dupa deget, nu sunteti sincer, si pozitionati totul la un nivel rational, fara absolut nici un sentiment. Aici nu este o dezbatere de tip occidental debate cu argumente si contra argumente, nu suntem roboti atei, suntem oameni si mai avem si sentimente.
Permiteți-mi o mică observație, neutră, fără intenții răutăcioase la adresa Inorogului: în jocurile psihologice (cu care oamenii își umplu, din păcate, cam tot timpul vieții) este aproape inevitabil să nu:
a) folosim termeni din alte limbi (și spunem, de pildă, i love you, în loc de te iubesc - întrucât jocul psihologic este o cădere a persoanei care se teme de autenticitate și care nu poate trăi relația de intimitate - nu în sensul sexualizat, ci în sensul propriu, de relație sinceră, fără ascunzișuri, onestă, autentică, fără frici și mecanisme de apărare)
b) punem măști, ca la teatru, de la modul de a vorbi la modul în care ne alegem un nume (oricare altul dar nu cel real, al propriei identități)
c) ne arătăm la un moment dat adevărata față. Ca poantă! Ca prilej de hahaha, te-am păcălit, respectiv, aoleu, iar m-am păcălit.

O metodă de a invita pe interlocutor să renunțe la jocul psihologic și să aleagă o relație onestă, autentică este cea pe care tocmai am folosit-o pe un alt topic, anume întrebarea: cine ești și ce motiv ai să scrii pe forum și ce scop urmărești. În funcție de modul în care decurge răspunsul, vom afla dacă preopinentul renunță la jocul psihologic sau alege să îl continue la un alt nivel, probabil mai sofisticat. Puțină răbdare, așadar!
Reply With Quote