Subiect: Lucifer.
View Single Post
Vechi 17.10.2014, 14:19:43
Pelerin spre Rasarit
Guest

Question

Citat:
În prealabil postat de Inorogul Vezi mesajul
Scuze, insa nu regasesc raspunsul la intrebarea pe care am pus-o.

Afirmatia 1: "Când vedem situația ca venind de la Dumnezeu, care dorește ca noi să trecem cu bine de ea, o numim test sau încercare"
Intrebarea 1, reiterata: "Cand vedeti situatia ca venind de la Dumnezeu, care doreste ca voi sa treceti cu bine de ea si o numiti test sau incercare?"
Afirmatia 2: "Când o vedem ca venind de la cel rău, care dorește ca noi să dăm greș, o numim ispită"
Intrebarea 2, reiterata: "Cand o vedeti ca venind de la cel rau, care doreste ca voi sa dati gres si o numiti ispita?"

Cred ca un exemplu mi-ar fi de ajutor.

Mi-am pus deseori intrebarea urmatoare:
De ce Abraham nu i-a spus lui Dumnezeu, cand Acesta i-a cerut sa-l sacrifice pe Isaac: "Piei satana din mintea mea! Dumnezeul meu este milostiv si nu mi-ar cere niciodata sa fac o fapta atat de abominabila!" ?

Si-a mai pus cineva intrebarea asta?
Buna ziua.Inainte de a se raspunde la intrebarea dvs si avea si eu o rugaminte:selectati din Vechiul Testament intreaga poveste despre Abraham si Isaac si comentati-o in felul dvs,dar verset cu verset.Nu este lunga.In acest fel multi dintre noi vor intelege mai bine modul cum dvs va raportati la textul biblic.Apoi,bineinteles,vine si timpul intrebarilor dar prima data sa intelegem cum percepti dvs sursa discutiei.Nu trebuie sa fie un comentariu elevat,simplu,cum intelegeti scena,ce observatii aveti,etc.Sa stiti ca multi comenteaza texte biblice fara macar sa le fi citit vreodata,dvs probabil nu va incadrati in aceasta categorie,care speculeaza de dragul speculatiei,nu in vederea unei discutii la obiect.Multumesc.
Reply With Quote