Citat:
În prealabil postat de Mena59
Când vedem situația ca venind de la Dumnezeu, care dorește ca noi să trecem cu bine de ea, o numim test sau încercare. Și când o vedem ca venind de la cel rău, care dorește ca noi să dăm greș, o numim ispită. Dar atât încercările cât și ispitele sunt trăite de noi exact în același fel: ca o situație în care principiul răului (diavolul) și principiul binelui (Duhul Sfânt) se luptă în noi pentru loialitatea noastră, și cel pentru care votăm câștigă și devine stăpânul vieții noastre până când răsturnăm acea decizie.
Sursa: http://www.predici.cnet.ro/arhive/1153/
|
Citat:
În prealabil postat de Mena59
Adaug urmatoarele:
Eu, de ex, nici nu-mi pun intrebarea, ce-o fi? ispita sau incercare? Pentru mine important este sa o trec cu bine, ce-o fi ea, ispita sau incercare si sa fiu in aceeasi barca cu Dumnezeu.
|
Scuze, insa nu regasesc raspunsul la intrebarea pe care am pus-o.
Afirmatia 1: "Când vedem situația ca venind de la Dumnezeu, care dorește ca noi să trecem cu bine de ea, o numim test sau încercare"
Intrebarea 1, reiterata: "Cand vedeti situatia ca venind de la Dumnezeu, care doreste ca voi sa treceti cu bine de ea si o numiti test sau incercare?"
Afirmatia 2: "Când o vedem ca venind de la cel rău, care dorește ca noi să dăm greș, o numim ispită"
Intrebarea 2, reiterata: "Cand o vedeti ca venind de la cel rau, care doreste ca voi sa dati gres si o numiti ispita?"
Cred ca un exemplu mi-ar fi de ajutor.
Mi-am pus deseori intrebarea urmatoare:
De ce Abraham nu i-a spus lui Dumnezeu, cand Acesta i-a cerut sa-l sacrifice pe Isaac: "Piei satana din mintea mea! Dumnezeul meu este milostiv si nu mi-ar cere niciodata sa fac o fapta atat de abominabila!" ?
Si-a mai pus cineva intrebarea asta?