Citat:
În prealabil postat de AndraEu
Buna seara... am o mare problema..
De curand am iesit cu niste amici in oras fete si baieti, am discutat... pana am ajuns la anumite discuti legate de casatorie.
In ziua de azi lumea nu mai vede cu ochi buni casatoria, se traieste in desfranare si tot mai multi tineri asa traiesc in "concubinaj" lasand casatoria pe ultimul plan..
Ce pot face cand vad in jurul meu ca se traieste asa... eu sustin Casatoria..am sustinut-o si am fost luata la misto cand au auzit ca eu vreau sa imi cunosc sotul mai intai prieteneste fara sa am relati intime cu el pana la casatorie.
Ce sa fac? Sa tac cand aud... ca daca imi zici parere si sa ajung la contraziceri, divergente cu aceea persoana care crede contrar? Sa fiu luata in gluma, la misto? Fiindca....... mare greseala cred ca am facut spunandu-mi si sustinand ca e normal si crestineste sa te casatoresti.... a iesit o mare contrazicere intre mine si aceea persoana crezand poate ca am ceva "defect"..... Ce parere aveti? E mai bine sa nu mai zic nimic, sa stau retrasa in pareri? Ce spuneti?
|
Buna seara,
Parerea mea este că nu trebuie să vorbesti despre acest lucru, mai ales cu cei care nu au aceeasi parere, ci trebuie să faci asa!
Trebuie să cauți să cunosti, in vederea căsătoriei, un baiat credincios care să gândească și să facă la fel. Altfel degeaba vorbești!
Și eu ziceam pe la 16-17 ani că o sa "intru fată mare in biserică", era așa o vorbă pe vremea aia, dar de la vorbă la faptă s-a dovedit a fi o cale foarte lunga! Pe care n-am parcurs-o!
Si cunosc și alte exemple...
Doamne ajuta!