Citat:
În prealabil postat de Mena59
Nu cred nici eu ca este pacat sa ai smartphone. Eu as avea, totusi, doua comentarii de facut referitoare la a avea smartphone:
1) A poseda acest fel de obiect este un lux, nu o necesitate. Este foarte scump si consuma bani luna de luna. Cu buna stiinta si fara sa avem neaparata nevoie bagam multi bani in buzunarele hotomanilor de la orange, vodafone, etc. Cand te prind in plasa lor nu mai scapi.
2) Sa citesti Scriptura de pe smartfon ori tableta, in autobuz, tren, sau in parc, ori la vreo coada, ori la un bar la o cafea mi se pare... fariseic. Infatuare.
Ma plictisesc de unul singur in aceste situatii? Nu vreau conversatii trancanite? Atunci imi zic in gand o rugaciune, un psalm, un Doamne miluieste ori 100 de Doamne miluieste...
Cata placere, ce minunat este sa tii Biblia in mana, sa mangai paginile foitelor cu ochii, cu degetele! Ce duiosie si ce pace, cata caldura simti din greutatea Sfintei Scripturi in mainile tale ori de pe genunchi. Paginile ei iti numara rasfoirile si iti gusta lacrimile si fosnetul lor iti soptesc dragostea lui Dumnezeu... Si astea doar in intimitae, in liniste, acolo unde Ingerii iti prind gandurile si le inalta la Dumnezeu.
Nici chiar citirea romanelor, nu mi se pare o placere sa o practici de pe tableta sau alt aparat. Eu prefer cartile.
Dar de gustibus...
|
-da este scump un smartphone,dar eu il folosesc pt ca am renuntat la telefonia fixa de la Romtelecom si am acum doar internet fix de la RDS si pe mobil date si voce(tot de la RDS- si ma costa doar 7 euro pe luna-minute nelimitate in toate retelele fixe si mobile..),deci un telefon sa vorbesti cu cineva eu zic ca trebuie,si daca nu am fix am mobil
-despre carti intr-adevar nu prea citesc fizic de mult tmp,ci doar de pe pc,telefonul e prea mic[fata de monitor],ma dor ochii,