Citat:
Īn prealabil postat de alina.elena
Oana, sa ai credinta ca bunul Dumnezeu iti va darui la momentul potrivit un copilas ! Doamne Ajuta !
|
Cei care isi doresc un copil si, in ciuda eforturilor, nu reusesc nu au credinta sau nu se roaga indeajuns de mult?
Daca Dumnezeu nu ii da Oanei un copilas ce concluzie ar trebui sa traga? Ca este nevrednica ? Ca este pedepsita pentru pacatele ei sau ale stramosilor? Ca este pusa la incercare? Ca rolul ei pe pamant este sa infieze copii?
Cred ca aceste incurajari, in cazul in care sunt adresate unei persoane credincioase, au un efect benefic pe termen scurt, insa pot dauna in viitor.
De multe ori nu este suficienta explicatia materialista. Infertilitatea unuia dintre parteneri nu reprezinta o explicatie multumitoare. Apare intrebarea: "de ce m-a facut/lasat Dumnezeu infertila?" sau "de ce l-a facut/lasat pe sotul meu asa?". In mod evident, un rapsuns la aceasta intrebare, oricare ar fi acesta, nu poate fi confirmat sau infirmat prin ratiune. Va trebui sa "simta" singura raspunsul sau sa-l "simta" altcineva pentru ea.
O alta problema care apare este cea a judecatii cu dubla masura:
Daca Oana nu va avea copil nu e nicio problema, Dumnezeu ii da alte daruri minunate, insa nu si pe acesta. Rugaciunile "neonorate" nu vor intra in calculul statistic. Daca Oana va avea copil, Dumnezeu este mare si a ascultat rugaciunile acesteia. Inca o minune intra in baza statistica.
Oana, mult succes din partea mea, in tot ceea ce ti-ai propus! In cazul insucceselor, nu te blama nicio secunda. Nu faci nimic rau decat atunci cand nu esti impacata cu tine insati. Ramai optimista si munceste (nu lasa pe altii sa o faca pentru tine), pe cat posibil, pentru a-ti indeplini visele. Daca te ajuta psihic, roaga-te si lasa-i si pe altii sa se roage pentru tine, insa nu ezita sa apelezi si la ajutor... non-spiritual (medicina in cazul de fata).