Pe mine totusi a inceput sa ma ingrijoreze ca datorita acestor gadgeturi dau prea multa atentie exprimarii framantarilor personale ( si nu numai profesionale, dupa cum bine vedeti)si comunicarii, impartasirii lor cu alte persoane, ceea ce nu stiu in ce masura e bine; plus ca in felul asta am tendinta sa-mi neglijez clientii ( alimentandu-mi mizantropia si asa ingrijoratoare) si treburilecasnice, gospodaresti- parca nu era de ajuns ca niciodata nu le-am dat o importanta prea mare, iar pe majoritatea clientilor i-am desconsiderat, considerand ca chiar nu am ce invata de la ei, ca imi sunt net inferiori - ceea ce nu ma indreptateste insa sa nu le acord maximum de atentie si de ajutor. Ma intreb, daca nu aveam net, cui ii mai impartaseam framantarile mele, si mai ales pe celede ordin profesional, ca hai, la cele de corazon, se pricepe toata lumea... ( bine, desi ma mai scap cateodata, cred totusi ca mai bine vorbesc aici de ele decat cu lumea-n targ...desi cred ca cel mai bine ar fi sa nu am aceasta posibilitate de a discuta cu nimeni despre framantarile interioare, poate in felul asta ar disparea si nu m-ar mai preocupa excesiv, ajungand chiar sa imi consume energia si sa ma oboseasca, si totodata sa ma rupa din realitatea cotidiana )
Mai vad aici inca un risc : daca tot intrebam si cerem pareri in dreapta /stanga, fie online, fie prin viu grai, nu exista riscul sa fim inluentati in formarea propriilor opinii de ceea ce ne zic unii si altii?
Apoi mai e un aspect dezavantajos: asa cum si in comunicarea verbala, daca esti prea insistent si agasezi pe toata lumea cu framantarile tale, vei fi ori repezit, ori ignorat, ori luat la misto, la fel se poate intampla si in cea on line, sau impropriu numita virtuala... ceea ce nu inteleg eu insa este de ce asa cum mie imi pot inchide usa im nas atata prietenii, cat chiar si persoane specializatenin atare probleme, de ce clientilor mei le e atat de greu sa inteleaga atunci cand chiar se intampla sa nu am nicio posibilitate sa ii ajut sau sa ii servesc cu ce-au nevoie...( cum adica nu aveti/nu stiti/ nu se poate??? Da atunci unde gasesc, cine ar putea avea/sti???); ca poate te si deramjeaza, asta nu se pune, ca doar prolema ta existentiala, sau a clientului precedent, care ti-a dat tema de gandire, nu e si a urmatorului, off course, dar cum naiba sa faci ca tu iesti unu si iei is multi...mai au si cate unii tupeul sa te intrebe da ce faci acolo, ce scrii, cu cine vorbesti,etc ( parca nu i-a invatat mama lor ca nu-i frumos sa puna asemenea intrebari?) Sau da ce ai, de ce esti suparat, nu te simti bine? De parca ai fi obligat sa spui la toata lumea, asta-i buna, nu poti sa le ai si tu pe ale tale...doamne, fereste! ( parca nu-i si asa destula bataie de cap sa tii o pravalie cu dw toate pt toti, iei ce cred ca toate astea pica din cer, trebuie doar sa ceara si io sa le dau, atata e toata responsabilitata mea, de restul se ocupa altcineva ???)
Last edited by fallen; 15.10.2014 at 13:20:23.
|