Subiect: Lucifer.
View Single Post
Vechi 08.10.2014, 11:22:48
Eyrini Eyrini is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.05.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Templier Knight Vezi mesajul
Vreau sa stiu unde scrie ca Lucifer a fost un inger decazut , si ca L-a sfidat pe Dumnezeu ?
Scrie in Biblie asa ceva ?
Si cum de a ajuns Lucifer, cel care aduce lumina , Diavolul, pe care il stim?
Proorocul Isaia exprimă foarte clar drama celui căzut pentru veșnicie:

“Cum ai căzut tu din ceruri, Lucifer, fecior al dimineții ! Cum ai fost aruncat la pământ, tu, biruitor de neamuri ! Tu care ziceai în cugetul tău: << Ridica-mă-voi în ceruri și mai presus de stelele Dumnezeului celui Puternic voi așeza jilțul meu ! În muntele cel sfânt voi pune lăcașul meu, în fundurile laturii celei de miazănoapte.Sui-mă-voi deasupra norilor și asemenea cu Cel Preaînalt voi fi >>.Și acum tu te pogori în iad, în cele mai de jos ale adâncului” (Isaia 14,12-15).Iar Iezechel spune urmatoarele despre Lucifer:

“Tu erai pecetea desăvârșirii, deplinătatea înțelepciunii și cununa frumuseții. Tu te aflai în Eden, în grădina lui Dumnezeu; hainele tale erau împodobite cu tot felul de pietre scumpe…Tu erai heruvimul pus ca să ocrotești; te așezasem pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu și umblai prin mijlocul pietrelor celor de foc. Fost-ai fără prihană în căile tale din ziua facerii tale și până s-a încuibat în tine nelegiuirea…Lăuntrul tău s-a umplut de nedreptate și ai păcătuit și Eu te-am izgonit pe tine, heruvim ocrotitor, din pietrele cele scânteietoare și te-am aruncat din muntele lui Dumnezeu, ca pe un necurat. Din pricina frumuseții tale s-a îngâmfat inima ta și pentru trufia ta ți-ai pierdut înțelepciunea. De aceea te-am aruncat la pământ… ” (Iezechiel 28,12-17).
Reply With Quote