Citat:
În prealabil postat de cristirg
-imi pare rau dar nici din acest citat nu vad clar ca P Boca considera ortodoxia singura cale de mantuire,si pe restul [catolici,greco-catolici] sa-i considere eretici,inselati, zice clar ca ortodoxia refuza orice nalucire...
|
Nu, spune clar ”SINGURĂ ORTODOXIA” ...iar citattul este rupt din contextul cu nălucurile pe care și l-am postat integral printr-un link. Se pare că e foarte greu pentru tine să pricepi. În contextul respectiv amintește de
„Ingnațiu de Loyola, un militar ambițios și creator, Assisi” și descrie metoda lor duhovnicească care se bazează pe imaginație.
Părintele NU este de acord cu această metodă a celor doi (CATOLICI).
Citat:
În prealabil postat de cristirg
-oricum macar daca citesti articolul postat de mine si cuvintele sfintilor ai putea sa-ti dai seama ca Francisc nu e sfant ci a fost in inselare si deci P Boca a gresit ca l-a pictat pe un eretic in Biserica, si l-a pictat si pe ereticul Ulfila ,despre asta nu zici nimic?
|
Ți-am explicat că pictura de la Drăgănescu este atipică: mitralierele, parabolice etc...Din câte rețin Ulfila nu are aureolă de sfânt. Și nu sunt în măsură să înțeleg toate tainele părintelui. Nu putem ști exact ce a vrut să transmită părintele. Și îți repet: admit posibilitatea ca părintele să fi putut greși pictându-l pe Sf. Francisc. Nu este exclus.
Uite un nou citat de unde reiese clar că părintele nu a fot de acord cu învățătura catolicilor:
„
Apusul care a apus de mult de la dreapta credință se izbește în mintea lui de zidurile înțelepciunii acestei lumi și nemaiputând trece dincolo s-a oprit ca înțelegere a Tainei doar la milostenia socială, la faptele de caritate (șoșoni, galoși, tricouri și hrană pentru trup). Au uitat cu desăvârșire ce zice mântuitorul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate celelalte se vor adăuga vouă” (Matei 6,33)
Punându-l pe Papă în locul Mântuitorului putem zice „la așa cap, așa căciulă” sau „la așa cap, așa gândire”. Cât despre roadele duhovnicești, aceste se văd dacă ai ochi duhovnicești și vrei să le vezi.”
ps: să căut pentru tine un citat în care să apară „catolicii sunt eretici”? se pare că doar asta te liniștește.