View Single Post
Vechi 02.10.2014, 20:31:54
tot-Laurentiu's Avatar
tot-Laurentiu tot-Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristirg Vezi mesajul
-chiar am inceput sa citesc acum Pidalionul (gr. "cârmă") sau Cârma Bisericii este o carte publicată la anul 1800 în limba greacă de ieromonahul Agapie și sfântul Nicodim Aghioritul, și care cuprinde canoanele Sfinților Apostoli, ale Sinoadelor Bisericii și ale Sfinților Părinți și dascăli ai Ortodoxiei.
Abia ai început să citești Pidalionul și deja ai și început să dai verdicte de canonist!
Eu zic să lași Sfântul Sinod al BOR să-și spună cuvântul în ceea ce-l privește pe Părintele Arsenie Boca și să nu mai emiți verdicte aiurea.

Citat:
În prealabil postat de cristirg Vezi mesajul
-nu suntem aceeasi persoana, doar ca amandoi suntem impotriva ecumenismului si pt pastrarea dreptei credinte ortodoxe.
Nu era vorba că sunteți amândoi împotriva ecumenismului și de faptul că, de fiecare dată vă nimeriți pe forum, amândoi în același timp.

"...când se vorbește că apologeții sunt apărători ai creștinismului, ai lui Hristos sau ai Bisericii, expresia e improprie. Căci, în realitate, nu omul îl apără pe Hristos, ci Hristos îl apără pe om.
Se poate deci preciza, chiar de la început, că obiectul real al apărării creștine este fie credinciosul tentat să cadă în cursele greșelii de înțelegere, fie necredinciosul ce se cere adus în făgașul adevărat al viețuirii religioase." (ÎPS Bartolomeu Anania)

Eu îți propun să-i lași să clarifice această situație pe cei care sunt în măsură să o facă, fiindcă domnia ta nu ești Sfânt Sinod, nici Sf. Justin Popovici. nici Sf. Atanasie, nici Sf. Irineu, nici Sf. Vasile cel Mare. Toate cele bune!

Last edited by tot-Laurentiu; 02.10.2014 at 20:34:22.