View Single Post
Vechi 21.09.2014, 14:59:52
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Cand nu intelegi care e pacatul tau,il arunci la celalalt.
Celalat e pacatos ca sta la birt si bea(poate nu peste masura), ca sta la taclalale prea mult,ca e adventist, ca e hindus , ca merge in cluburi ,poate ca mai ia si o tigara .
Iata o lume plina de pacatosi ,in care ce face eu, 'credinciosul' ? Slalom printre ei,ca nu cumva sa ma atinga sa imi pateze haina mea curata. Eu tin bine de talantul meu ,il ingrop cat mai adanc,ca sa ajung cu el la capatul cursei . Unde voi preda fericit acest talant Stapinului,si voi constata uimit ca nu a fost de ajuns.Chiar nu intelegeti ca daca nu porti inca 10 talanti dupa tine ,nu ai facut mare lucru in viata asta? Daca nu ti se descopera in CV ca ai sprijinit un betiv, ca ai ascultat un hindus si i-ai zis 2 vorbe despre Hristos, ca nu ai alungat un drogat, ca nu ai facut un adventist sa vada ca ortodoxia nu echiar asa neagra cum ii e prezentata lui ,inseamna ca nu ai facut asa multe in viata . Ai fost corect,ai respectat tot ce trebuia sa respecti,dar nu ai stiut sa iubesti omul,asa cum Hristos l-a iubit.
Nu dogmele ratacite trebuie sa le iubim, caci noi avem un singur Domn si acela e Hrsitos. In fiecare clipa a vietii noastre nu trebuie sa uitam de Hristos .Si bineinteles ca nu il vom da pe El, pentru hinduism , sau pentru alte erezii . Si nu vom renunta la dorinta noastra de a ne curati in Domnul,pentru diversele pacate ale lumii : droguri,lacomie,curvie,betie sau alte rataciri. Chiar asa slabi va simtiti in credinta,incat sa credeti ca asa usor veti renunta la Domnul pentru diferitele tentatii ale lumii?
Dar oamenii rataciti trebuie sa ii iubim,oricat de striviti ar fi de pacate sau de necunoasterea lui Hristos.
Nu stiti oare ca Stapanul nostru a lasat 99 de oi sanatoase ,si a alergat pe munti pentru a gasi o singura oaie ratacita ?Si mai mare bucurie a avut pentru aceea oaie gasita,decat pentru cele 99 care nu se ratacisera.
Eu nu zic ca noi vom intoarce vreodata pe cineva din drumul sau. Pentru aceasta ar trebui sa fim desavarsiti noi insine . Dar putem face niste lucruri :
- Sa imprastiem picaturi de dragoste ,atat cat putem,catre acesti oameni napastuiti si robiti,ca ei sa se intrebe : oare de unde stiu acestia sa se jertfeasca pe sine si sa ne inteleaga ? oare cine este Dumnezeul lor care ii face sa se aplece spre singurateta noastra?
-Sa ne modelam noi insine . Sa invingem repulsia care o avem fata de oameni . Sa ne corecatm egoismul de a ne vedea doar de drumul nostru . Sa invatam sa ne deschidem sufletele catre ceilalti.Sa invatam sa fim combativi si astfel sa ducem mesajul lui Hristos,acolo unde nu ar putea ajunge.
-Sa respectam astfel eforturile Domnului nostru ,care vrea sa secere de unde nu a semanat,si care asteapta pe toti oamenii sa vina la El.

Viata de zi cu zi,printre oameni, e doar o continuare a vietii in Hristos ,si trebuie sa facem cu oamenii ceea ce si Hristos a facut : a ajutat pe cel cazut , a mangaiat pe cel disperat, a dat hrana celui flamand de cuvintele adevarului .
Avem de ales: ori sa stam in manastiri si candela sufletului nostru sa lumineze lui Dumnezeu prin asceza si iubire cu fratii in credinta ,ori sa stam in lume ,si sa luminam intre oameni,pentru ca oameni sa vada lumina lui Hrisots in noi ,si sa laude pe Domnul. Nu e de ajuns sa ne purtam corect,trebuie sa si aducem roada in plus Domnului . Si toate acestea sa nu le facem singuri,dupa mintea noastra ,ci cerand in permananta ajutorul Domnului,sa ne invingem patimile meschine care ne opresc sa ne deschidem catre ceialalti ,si sa ne ajute sa daruim dragoste in jur,nu dupa mintea noastra ,ci dupa harul nestiut al Sau.

Ce mi se reproseaza sunt doar atitudini extreme,care eu nu le-am sustinut: sa adopti credinta celuilalt , sau sa faci pacate impreuna cu celalalt,ca sa ii arati cat de mult tii la el.
Chiar daca faci pacate,caci uneori mai gresesti,trebuie sa te ridici impreuna cu acela care te-a facut sa cazi , si sa vada si acela ca doar Hristos este salvarea noastra , nu eu ,ca prieten neputincios al lui, si nici el, ca obiect al unei dragoste individualiste ce i-o port ,lipsite de Hristos.
Reply With Quote