Citat:
În prealabil postat de iustin10
Nu vad sa fie nevoie sa te feresti asa de mult de ceilalti. Cred ca mai viteaz ar fi sa te opui ,sa le mai atragi atentia.
|
Iustin, te încăpățânezi în niște idei sau dileme care nu sunt chiar așa de greu de elucidat.
Noi trebuie să avem și discernământ, sau dreaptă socotință. Nu să facem erori sofisticate de dragul unei vitejii de fațadă.
Ne opunem ispitei, păcatului, fiecare cum putem. De multe ori ne e mai bine să ne ferim pur și simplu de ceea ce ne face rău sau ne tulbură. O înțeleg pe Mihaela, a explicat foarte clar contextul și sunt de acord că nu e de niciun folos, ba dimpotrivă, să stea la taclale despre mantre sau yoga, de exemplu...
Am mai întâlnit ideea că trebuie să fim pregătiți cu argumente solide în cazul în care vreun iehovist, adeventist etc. ne-ar aborda pe stradă să încerce să ne convingă de anumite chestii, să ne atragă în sectele lor etc.
Eu nici nu aș sta de vorbă cu ei, mai mult de bună ziua, poate. La ce mi-ar folosi?
Dar suntem mulți ispitiți de argumentațiile astea logice, dincolo însă de bunul simț.
Domnul a spus
âFeriți-vă de aluatul fariseilor, care este fățărnicia;
2 că nimic nu este acoperit care să nu se descopere și nimic ascuns care să nu fie cunoscut.
3 De aceea, câte ați spus la întuneric se vor auzi la lumină; și ceea ce ați vorbit la ureche, în cămări, se va propovădui de pe acoperișuri.
4 Dar vă spun Eu vouă, prietenii Mei: Să nu vă temeți de cei ce ucid trupul și după aceea nimic mai mult nu pot face.
5 Vă voi arăta însă de cine să vă temeți: Temeți-vă de acela care, după ce a ucis, are putere să arunce în gheenă; da, v'o spun Eu vouă, de acela să vă temeți!
6 Nu se vând oare cinci vrăbii cu doi bani? Și nici una din ele nu este uitată înaintea lui Dumnezeu;
7 cât despre voi, și perii capului vostru, toți sunt numărați. Să nu vă temeți: voi sunteți mai de preț decât multe vrăbii.
8 Dar vă spun: Pe tot cel ce Mă va mărturisi pe Mine înaintea oamenilor, și Fiul Omului îl va mărturisi înaintea îngerilor lui Dumnezeu.
9 Iar cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, lepădat va fi înaintea îngerilor lui Dumnezeu.
10 Oricine va spune un cuvânt împotriva Fiului Omului, va fi iertat; dar cel ce va blasfemia împotriva Duhului Sfânt, nu va fi iertat.
11 Iar când vă vor duce în sinagogi și la dregători și la stăpâniri, nu vă îngrijiți cum sau ce să răspundeți sau ce să spuneți,
12
că Duhul Sfânt, în chiar ceasul acela, vă va învăța ce trebuie să spunețiâ.
În Sfânta Liturghie ne rugăm (și) să avem răspuns bun la înfricoșătoarea judecată a lui Hristos. Dacă am hrănit, îmbrăcat, cercetat pe aproapele nostru. Nu musai câți rătăciți am întors noi la credință.
Poate greșesc. Cum am putea întoarce la dreapta credință pe cei ce nu vor? Mai ales prin rugăciune... Cu argumentație logică, sau timp pierdut în fața urechilor astupate, nu știu...