Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar
Sunt bucuros că mi-ai acordat nota 10 la teorie. Nu-i puțin lucru!
Iar la practică, poți fi liniștită: e prea mult chiar și 4, în cazul meu...
P.S. Din câte am înțeles, Hristos și Biserica ale Cărei Uși le-a deschis pentru noi tocmai asta vor: să ieșim din starea de roboți și să devenim, firesc, oameni. Întrucât Împărăția lui Dumnezeu, în Cer și pe pământ, e formată din oameni, oameni vii, nu roboți. Robotul umanoid este unul așa ca mine: cu inima împietrită și tare de cerbice. Domnul nostru voiește ca inima să nu mai fie de piatră, iar duhul să devină umilit. Așa încât să ne găsească vii, atunci când murim. Dar asta se face cu lacrimi multe, cu râuri mari de lacrimi...
|
E bine ca avem toti aceleasi scopuri,sa devenim oameni . E bine ca recunoastem toti ca fara Hristos nu putem. E bine ca recunoastem toti ,prin smerenie,ca suntem departe de acest obiectiv,si ca inima ne e plina de raceala . E bine ca aceasta constatare ne duce la cainta.
Harul lucreaza impreuna cu vointa noastra ,harul nu face totul,altfel am fi niste roboti .
Harul se dezvolta pe masura ce avem si fapte si se curata si interiorul nostru.
Deci a face fapte nu e semn de mandrie,ca nu singuri le facem,ci tot prin Hristos.
Si a face fapte mai mici ,nu e semn de deznadejde ,sa nu mai facem nimic,caci suntem pacatosi,si nu suntem sfinti. Faptele trebuie fcute neincetat,si sa terminam cu lamentarile.
Poti plange rauri de lacrimi ,dar in paralel sa faci munti de fapte. Ai sute de ocazii in preajma . Si totul sa fie facut doar in numele Domnului. A nu judeca pe altul,a iti abtine vrajmasia fireasca, a te urni cu altul cand iti vine sa stai, a te abtine de la un cuvant rau ,a il incuraja cu unul bun ,toate acestea sunt fapte,care nyu mai trebuie nimic asteptat sa le facem. Doamne ,eu sunt mic, dar fa prin mine aceste fapte,in numele Tau ,pentru ca acest aproape al meu sa vada prin ele, dragostea Ta . Da mi mie Doamne sa vad pe cel care ii e sete,chiar daca ochii imi pling de neputinta si ticalosia mea . Nu pentru mine,ci pentru slava numelui Tau intre oameni .