Citat:
În prealabil postat de Dalian
Acolo e vorba de o greseala obisnuita, omeneasca, nu de o erezie sataniceasca gen filioque sau suprematia papala.
Despre ereticii carora adevarul li s-a spus de sute de ori dar ei staruiesc in erezie, altceva ne invata Sfintii.
Sfântul Pimen cel Mare, zicând: „Se cade nouă a răbda toate, măcar de ne-ar scoate cineva și ochii sau ne-ar tăia mâna noastră cea dreaptă, iar dacă cineva voiește a ne depărta și a ne despărti pe noi de Dumnezeu, atunci să ne mâniem" (Pateric, Cuvântul 118). Si iarăși zice: „Întâia oară fugi, a doua oară fugi, a treia oară fă-te sabie cu cel ce vrea să te despartă pe tine de dreapta credință".
Tu produci venin ca sa intepi pe oricine doar pe dragii de eretici papistasi, nu.
Tine-i in brate cat vrei dar sa stii ca nu e normal.
|
Problema e ca tu il ataci gratuit, adica indiferent ce ar spune vii si-l musti. Eu sunt de acord sa-l tragi de urechi pe oricare atunci cand ataca mai subtil sau mai fatis credinta ortodoxa, dar uite de exemplu
aici
l-ai atacat absolut gratuit. Crezi ca foloseste cuiva atitudinea asta ? Eu cred ca nici macar tie nu-ti foloseste.