Subiect: Hrana vie
View Single Post
Vechi 14.09.2014, 19:36:28
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Deci, daca mai e vreun subiect deschis pe tema asta, sa-mi fie cu iiertare, am zis ca nu functioneaza cautarea dar nu m-ati crezut...
Asadar, documentandu-ma despre cancer, am aflat ca este absolut necesar, ciar vital in unele cazuri/dupa unele parereri, sa se adopte un atare regim, constand numai in alimentele vegetale - fructe, legume, seminte, in stare cruda, netratate termic...
Prima contradicitie insa nu a intarziat prea mult sa apara, si anume ca acestea nu ebine sa fie nici macar macinate, zdrobite sau facute suc, ci trebuie consumate, mestecate ca atare, cu proprii dinti, si digerate de propriile stomace...
Intr-adevar, subiectul este mult prea complex sa poata fi lamurit in cateva cuvinte. Si-apoi, acelasi regim poate vindeca pe unul, iar pentru altul sa nu aiba nici un efect, ba chiar dimpotriva. In principiu nu e vorba de nici o contradictie, ci de felul in care ajunge fiecare om in contact cu informatia. Abundenta de informatie, din pacate duce la deznadejde. Cu "cei alesi", Dumnezeu lucreaza intr-un mod extrem de simplu, iar omul nici nu-si mai pune problema altor cautari fiindca STIE ca a gasit solutia. Neincrederea si indoiala sunt dusmanii nostri cei mai inversunati. Adevarat, nu oricine are sansa sa primeasca in dar "certitudinea" ca a gasit leacul potrivit (care NU este medicina clasica, atunci cand vorbim de boli atat de grave).

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
O alta contradicitie/ contraindicatie chiar? Ar fi regimul special ( care interzice cu desavarsire vegetalele crude) in cazul bolii Chron si colitei ulcerative, care nu sunt forme de cancer insa pot duce la asta in final... nu stiu unde sa intreb, exista cineva care sa i avut bolile astea si sa fii incercat ( si reusit) cu un astfel de regim ????
In cadrul colitei ulcero-hemoragice, imi amintesc de un caz extrem de "delicat". Eram internat la Fundeni in "87, eu insumi fiind considerat de marea majoritate, un caz fara sanse reale. In salon mai era preintre altii, un biet sofer de taxi avand colita ulcero-hemoragica, si colinda spitalele de ani buni, incercand sa se trateze cu Prednison. Boala recidiva de fiecare data, din ce in ce mai des, din ce in ce mai grav, iar omul era disperat. Cu mine aveam un teanc intreg de carti, fiindca boala mea ajunsese sa ma preocupe extrem de serios. Printre ele, si cele de terapie naturista. Intr-o zi, omul m-a rugat sa caut in cartile mele, poate gasesc ceva bun si pentru el, iar eu am cautat si i-am gasit in "Index fitoterapeutic", exact ce avea el nevoie. De-acolo am plecat fiecare pe drumul lui. La despartire mi-a cerut un nr. de telefon, dar eu nu eram din Bucuresti si i-am dat nr surorii mele, pentru orice eventualitate. Dupa vreo 6 luni, sora mea a primit telefon de la un taximetrist care multumea lui Dumnezeu ca prin acea "notita", reusise sa-si recapete sanatatea si sa se bucure alaturi de familie de o viata tihnita. Intrerupsese tratamentul cu Prednison, putea manca si bea orice, fara nici un fel de consecinte! Deci, cand Dumnezeu vrea, gaseste solutii, cand nu e rugat (asa cum trebuie), bolnavul trece pe langa mii de sanse, fara macar sa aiba habar de ele!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote