Citat:
În prealabil postat de danyel89
Ca omenirea a reinceput cu Noe nu puteti contesta, cat despre incest, e o parere personala. Nu scrie nicaieri ca Dumnezeu a mai facut oameni dupa potop. Deci familia lui Noe s-a inmultit frate cu sora, tata cu fiica, etc. Din ce imi amintesc, incestul a fost interzis de Dumnezeu abia in vremea lui Moise, 1500 ani mai tarziu.
|
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/int...dam-eva-incest
Lectura placuta.
Citat:
Oricud, nu asta este esenta problemei mele, ci cum e posibil ca o singura familie ce comunica frecvent cu Dumnezeu, prin vorbire directa!, nu prin credinta doar, si care le-a aratat de ce e in stare, care le-a salvat vietile, sa il renege si sa isi inventeze zei.
|
Pentru ca omul este nerecunoscator, deoarece este supus pacatului(este slab
si la minte si la inima).Doarece omul trupesc s-a nascut din pacat , el
intotdeauna nu-si va putea sa-si tina promisiunile si fagaduielile doarece
prin definitie nu le poate sustine , caci este neputincios.
Doar cu ajutorul lui Dumnezeu omul poate sa-si tina promisiunile lui fata de
Dumnezeu.Altfel nu poate.Asa este constructia lui.Din aceasta cauza
oamenii lipsiti de Dumnezeu sau care nu-l accepta pe Dumnezeu sau care
il refuza pe Dumnezeu, sunt sau devin animale rationale.Deci atentie, nu mai
sunt oameni ci animale rationale care sunt conduse de simturi si instincte.
Animalul rational devine OM, numai daca il accepta pe Dumnezeu, deoarece
Dumnezeu este singurul care poate sa-l urce pe animalul rational la nivelul
de OM( faptura cu inteligenta rationala dar mai ales inzestrata cu multa
inteligenta duhovniceasca-spirituala).
Dar Dumnezeu stie ca omul singur, prin propriile lui puteri nu poate sa faca
absolut nimic bun sau binevoitor, si nici nu se poate salva singur de aceea
l-a trimis pe Unicul Sau Fiu, IIsus Hristos pentru a-l salva pe om , si prin
Hristos , omul sa devina OM.
In Geneaza, cand are loc caderea lui Adam si Eva din rai , Dumnezeu ii spune
Diavolului(sarpele):
"Dusmanie voi pune intre tine și intre femeie, intre samânta ta si samânta ei; aceasta iti va zdrobi capul, iar tu ii vei intepa calcaiul "
Ei bine Cel care va zdrobi capul sarpelui este Hristos, femeia este Maica Domnului(Fecioara Maria) a carei stramoasa este Eva(care-l ispitise pe Adam).
De altfel nerecunostiinta omului va fi pana la sfarsitul zilelor sale.Iar Dumnezeu stie asta.Dar lasa timpul sa treaca ca toti cei care vor sa se
salveze, s-o faca dupa care vine si plateste asa cum se cuvine celui care
a facut bine si celui care a facut rau.
Dumnezeu in Apocalipsa mai spune:
"Cine este nedrept, să fie în continuare, cine este intinat sa se întineze și mai departe; cine este fara prihana sa traiasca si mai departe fara prihana. Si cine este sfânt, să se sfințească si mai departe. Iata, Eu vin curând și răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui. Eu sunt Alfa și Omega, începutul și sfârșitul, primul și ultimul. Ferice de cei ce isi spala hainele, ca să aibă drept la pomul vieții, și să intre pe porți în cetate! Afara sunt câinii, vrăjitorii, curvari, ucigașii, și închinătorii la idoli, și oricine iubește minciuna și traieste in minciună. "
Dar inainte de aceasta, Dumnezeu mai spune in Evanghelia dupa Matei:
"Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.
Iar de ziua și de ceasul acela nimeni nu știe, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.
Și precum a fost în zilele lui Noe, așa va fi venirea Fiului Omului.
Căci precum în zilele acelea dinainte de potop, oamenii mâncau și beau, se însurau și se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie,
Și n-au știut până ce a venit potopul și i-a luat pe toți, la fel va fi și venirea Fiului Omului.."