Subiect: nunta mixta
View Single Post
Vechi 13.09.2014, 18:29:47
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
"Adica da este nu si nu este da?"

era sarcastic... deci...cam da... :)

"Ce am zis sau am facut ca sa merit acest mesaj lung? e cumva adresat altcuiva? sa inteleg ca vrei sa afli parerea mea despre casatoriile mixte?"

Era un mesaj general, nu il adresasem in mod special nimnui. Si nu intentionam a fie asa lung, dar se ae ca a iesit kilometric, dar recunosc ca m-a inspirat citatele despre iubire. Incerc sa fac cumva pace pe-aici...

"Intrebare pentru majoritatea: cate familii cu copiii, musulman - ortodox ati cunoscut sau cunoasteti? ma refer cunoscut bine nu doar prin mass media."

Eu cunosc, dar doar de 1 an si ceva ii cunosc mai bine. Sunt vecini din scara alaturata. M-am imprietenit cu ei prin copiii lor pe care ii ajutam sa caute pisica - pisica blocului cum o numim toti- . Lor personal le merge bine. Nimeni nu s-a convertit la nimic (faptic), desi el s-a botezat ortodox ca sa poate sa se casatoreasca in biserica. Copiii sunt botezati ortodox (la insistentele parintilor femeii), dar cel mare citeste Biblia si Coranul. Chiar am intrebat cum se descurca cu religiile (intrebare inspirata tot de pe forum) si sti ce mi-au raspuns? Ca le-a explicat copiilor ca exista un creator, unii Il numesc Allah, altii Dumnezeu, ca a avut oameni trimisi pe Pamant pentru a ne invata despre iubire, despre bine si rau si pentru a ne ajuta pe noi, oamenii sa devenim tot mai buni (copiii au 15, 12, 8, respectiv 5 ani), iar cel mare e copilul care citeste Biblia si Coranul. Practic se pare ca ii lasa pe ei sa isi descopere credinta (si eu care aveam stereotipul de musulman = om radical ).

1. Am zis 80% pentru ca niciodata nu poi fi 100% sigur, desi eu am convingerea ca ar fi 100%; nu nu am masurat, ca nu a cum... asta tine de convingerea mea personala.
2. Da, cum ar fi ca cineva ne-a creeat (Dumnezeu, in opinia mea), ca cele 10 porunci au fost date cu scopul de a incerca macar imbunatatirea oamului (ganduri si mod de a trai), ca Iisus a fost trimis pe Pamant cu scopul de a ne lumina mintile si de a ne scoate din iadul care singuri ni l-am facut (prin bunatate, iubire, fapre bune - prin BINE in general; binele atrage bine - cred eu).
3.Uite ca unii poate vor sa faca cununia la biserica si din cauza traditiei lumesti; oameni care cred in existenta si protectia lui Dumnezeu, dar care poate nu cred in religii in general -cazul meu si al sotului e identic: credem in Dumnezeu, dar diferentele de confesiune sunt apa de ploaie PENTRU NOI.

Ah, inca ceva: ateii, care nu sunt anti-tei (si care nu-s asa multi cum se crede), de fapt nu le zic copiilor ca nu exista Dumnezeu, ci ii lasa sa descopere singuri daca cred sau nu... cunosc parinti atei cu copil catolic (copilul are 17 ani si e catolic de la 14)

Daca nu s-au convertit faptic, inseamna ca nu sunt practicanti, daca s-au botezat numai pentru casatorie,nu sunt practicanti. Le-au spus bla blauri copiilor, nu le fac nici o educatie religioasa adevarata, ii lasa ca frunza in vant Q. E. D.

Exista si musulmani indiferenti la religie.

Ii lasa sa descopere credinta. Ce stupizenie toatala. Pai ce poate intelege un copil din Biblie? Abia inteleg unii cu scaun la cap, d-apoi un copil?!
Copilul era ca frunza in vant, Doamne ce mila imi este.
Sunteti exemplul tipic de oameni din religii diferite care se inteleg pentru ca nu sunt practicanti. Quod erat demonstrandum.
Reply With Quote