Citat:
În prealabil postat de Dalian
Vezi? Si traiesti intr-o tara cu 85% ortodocsi.
Totusi ai avut libertatea sa devii ateu.
Asa e crestinismul: ofera libertate omului. Chiar Evanghelia spune: "veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi". Cunoasterea adevarului aduce libertate in tarile crestine.
Dar in tarile islamice si atee este teroare. Teroare fizica in cele islamice si teroare psihica in cele atee. Parintii atei provoaca adevarate traume copiilor lor prin ridiculizarea a tot ce este adevarat.
Cati copii crescuti intr-o familie de atei din Suedia devin ortodocsi?
Niciunul.
De ce?
Pentru ca Ateismul = Indoctrinare
Pe cand Crestinismul = Libertate
|
85% ortodocsi declarati. Crezi ca tot 85% sunt practicanti? Intreb si eu ca proasta, cand totusi stiu raspunsul... si eu tot ortodoxa m-am declarat, si totusi nu sunt ortodoxa in toata puterea cuvantului. Si multi altii au facut exact la fel.
Cestinismul e libertate, adevarat, dar daca, Doamne fereste, copilul tau ar deveni ateu la, sa zicem, 11 ani, i-ai oferi acea libertate sau ai incerca sa-l fortezi sa creada? Indoctrinare poate fi orice, absolut orice... ateismul, crestinismul, ambele pot fi indoctrinare daca i le bagi pe gat cuiva, mai ales daca acei/acei cuiva inca nu posibilitatea de a face o alegere reala, bazata pe experienta lui/ei. Pana la urma tot de om depinde...accepti libertatea celuilalt sau incerci sa il faci sa creada cum crezi tu? Mai ales daca e vorba despre propria familie, e cu atat mai greu probabil, ca crestin practicant, sa vezi cum copilul tau devine/este ateu. Probabil si inversa e valabila.