Acest subiect frumos, dar și alte motive, m-au determinat să îndrăznesc o înregistrare (pe forum) și un răspuns:
Este frumoasă în Biseircă întâlnirea cu cei ce ne cunosc, pe care îi cunoaștem, atât cât putem/ ne e îngăduit, cu cei pe care îi iubim și ne iubesc, cu cei împreună cu care ne rugăm, Duminică de Duminică, sau mai des.
Îmi plac în mod deosebit anumite cântări, spre exemplu "Pe Tine Te lăudăm, pe Tine Te binecuvântăm, Ție Îți mulțumim, Doamne, și ne rugăm...".
Relativ recent am reținut anumite expresii, absolut minunate (și desigur adevărate) - de la slujba parastasului: "Chipul slavei Tale cele negrăite sunt, măcar de și port rănile păcatului.", sau "Cela ce cu mâna dintru neființă m-ai zidit și cu chipul Tău cel dumnezeiesc m-ai cinstit; iar pentru călcarea poruncii iarași m-ai întors în pământ, din care am fost luat; la Cel după asemănare mă ridică, cu frumusețea cea dintâi iarăși împodobindu-mă”.
Găsesc minunate starea de liniște pe care mi-o dă Biserica, predica părintelui...și altele...
Mi-e din ce în ce mai dor să ajung iar la biserică, chiar dacă au trecut abia câteva zile de când am fost ultima oară!
Last edited by forever...; 11.09.2014 at 08:36:33.
|