Subiect: Filtru propriu
View Single Post
Vechi 01.09.2014, 23:48:50
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Orice filtru se bazeaza pe un etalon pentru a avea o temelie corecta.Pentru aceasta trebuie ca etalonul sa fie demn de a oferi solutii corecte.Va pot spune, din putina mea experienta,ca Biblia este un etalon pe care va puteti sprijini mereu cu nadejde cand aplicati un filtru.Desi multi considera ca ea nu poate oferi raspuns pentru toate situatiile din prezent, eu va asigur ca lumea nu s-a schimbat asa de mult iar in paginile ei veti gasi foarte multe criterii, sfaturi,pilde si filtre pe care Dumnezeu le-a pus in Cuvantul Sau ca sa lumineze, prin Duhul Sau,mintea omului.De exemplu sfaturi si filtre de folos puteti gasi in Pildele lui Solomon 16.1-6. Fie ca EL sa va calauzeasca.
Nu cred ca Biblia este suficienta singura, pentru ca,asa cum remarcati, nu poate oferi solutii concrete. Intr-o anume situatie nu e bine sa ma gandesc imediat , ce anume sa aplic din Biblie ca sa rezolv situatia . Si eu am incercat sa aplic mecanic cuvintele Bibliei , dar nu merge asa. In Biblie este Adevarul,caci este Cuvantul lui Dumnezeu. Biblia patrunde direct in inima. Dar drumul de la inima la fapta este destul de lung si anevoios,altfel ,daca ar fi usor,toti am, fi sfinti. Recunosc in mine dragostea pentru cuvantul lui Dumnezeu,dar recunosc si lipsa orcarei priceperi si intelegeri in a il aplica
Recunosc ca sper in harul Sau, desi recunosc si ,ca in fiecare zi ma indepartez tot mai mult de acesta
Iata ca in sufletul nostru pot exista tendinte contrare,de aceea e bine sa ne acceptam asa cum suntem cu aspiratii dar si cu neputinte, ca atunci cand ne va gasi harul , sa ne gaseasca in aceiasi postura smerita ca a lui Petru in corabie : "Doamne , departeaza-te de la mine caci sunt un om pacatos"
Reply With Quote