Citat:
În prealabil postat de catalin2
Se pare ca preotul nu a stiut ca nasii nu sunt ortodocsi casatoriti, pentru ca nu i-ati spus, nu pentru ca a stiut si a facut si asa. Si ma indoiesc ca preotul a stiut ca va casatoriti si la un cult eretic, ca doar nu a dat dispensa.
Retine, sotul tau s-a convertit la ortoodcsi, nu se repeta botezul intotdeauna (desi nu e nici valabil), se face doar mirungerea. Daca el se considera tot eretic (sau reformat, e acelasi lucru) inseamna ca a facut o convertire falsa, e un mare pacat, mai mare decat atunci cand era doar reformat.
|
Referitor la prima parte: preotul a stiut ca nasa e ortodoxa si nasul reformat si ca au fost casatoriti la reformati; singurul lucru care nu l-a stiut preotul ortodox a fost ca facem cununia religioasa si la reformati (a fost o decize luata cu mai putin de 24 de ore inainte de nunta, si pentru ca ne incadram si in timp, am faut intai si casatoria reformata.
si referitor la punctul 2, sotul nu a stiut ce ii face preotul (am fost langa ei); l-a facut cu mir si a zis nustiuce si la gta i-a zis "acum sti ortodox, dar botezul reformat iti este valabil". Asa ca al meu s-a trezit dintr-o data ortodox, fie ca a vrut, fie ca nu; nu l-a intrebat nimeni nimic;
In fine, oricum pentru noi, confesiunea religioasa diferita e ultimul lucru care ne-ar putea deranja... Amandoi, oricum ne rugam aceluiasi Dumnezeu; Dumnezeu e acelasi, iar chestiunile de dogmatica si mai stiu eu ce diferente sunt nu ne intereseaza, pentru ca niciunul nu suntem (si probabil nici nu vom fi) crestinii perfecti, care sa faca totul a la carte; asa ca diferenta de confesiune religioasa nu ne impiedica nicidecum sa fim o familie.