Subiect: nunta mixta
View Single Post
Vechi 30.08.2014, 14:15:19
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Atunci explica-mi de ce oficiaza preotii ortodocsi casatoriile astea.

Ete ca si eu sunt casatorita cu un reformat, ne-am csatorit la ambele biserici si nici unul din preoti nu a avut nimic impotriva, desi le-am zis din start ce si cum. Ah, preotul ortodox i-a oficiat inainte cu o zi de casatorie sotului mirungerea (ulterior am aflat ca nu era botez, ci mirungere - de unde reiese si ca botezul lui e valabil) si preotul i-a zis ca acum e si ortodox si deformat. Daca nu se poate, atunci de ce? Daca nu exista sa ai 2 confesiuni, atunci de de ti se zice asta? Nu mai inteleg nimic...
Eu ti-am mai scris odata (cel putin), ca sotul tau a trecut la ortodocsi, asa v-a casatorit preotul. Cred ca nu ai inteles ce inseamna casatorii mixte, cand cineva e reformat si trece la ortodoxie nu e casatorie mixta, ci e casatorie intre doi ortodocsi. La fel, daca era musulman si trecea la ortodoxie tot doi ortoodcsi erau.
Se pare ca preotul nu a stiut ca nasii nu sunt ortodocsi casatoriti, pentru ca nu i-ati spus, nu pentru ca a stiut si a facut si asa. Si ma indoiesc ca preotul a stiut ca va casatoriti si la un cult eretic, ca doar nu a dat dispensa. POate sa se casatoreasca si la hindusi dupa aceea, daca asa au inteles mirii credinta, preotul de unde sa stie?
Retine, sotul tau s-a convertit la ortoodcsi, nu se repeta botezul intotdeauna (desi nu e nici valabil), se face doar mirungerea. Daca el se considera tot eretic (sau reformat, e acelasi lucru) inseamna ca a facut o convertire falsa, e un mare pacat, mai mare decat atunci cand era doar reformat.
Reply With Quote