Subiect: nunta mixta
View Single Post
Vechi 27.08.2014, 20:03:44
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Atunci explica-mi de ce oficiaza preotii ortodocsi casatoriile astea.

Ete ca si eu sunt casatorita cu un reformat, ne-am csatorit la ambele biserici si nici unul din preoti nu a avut nimic impotriva, desi le-am zis din start ce si cum. Ah, preotul ortodox i-a oficiat inainte cu o zi de casatorie sotului mirungerea (ulterior am aflat ca nu era botez, ci mirungere - de unde reiese si ca botezul lui e valabil) si preotul i-a zis ca acum e si ortodox si deformat. Daca nu se poate, atunci de ce? Daca nu exista sa ai 2 confesiuni, atunci de de ti se zice asta? Nu mai inteleg nimic...

Rezistenta unei casatorii intre oameni care nu-s cei mi pracrticanti crestini, nu e data de religie, ci de u totul alte aspecte.

ps: asta e oar parerea mea, bazata pe experienta si observatie (la mine in oras sunt muuulte cupluri casatorite la 2 biserici; multe cupluri mixte din punct de vedere religios...si lingvisti chiar - locuiesc in Tg. Mures).
Asta e postarea zilei! Ortodox si deformat! Asa ati scris! Singura ati scapat porumbelul, si ati spus adevarul fara sa vreti!

Pe de alta parte, cand aud de aceste cazuri imi vine sa parasesc biserica si sa ma rog acasa!

Este cat se poate de smintitor sa aud de ce sunt in stare ai nostri preoti ortodocsi, ca de restul de alta religie nu imi pasa!

Exista canoane clare pe care preotii, din cate vad, nu le respecta, mai mult respecta canoanele credinciosii de pe forum decat preotii, multi dintre ei, care pentru bani ar face orice, desi sunt responsabili pentru ce fac, pentru cum smintesc oamenii.
Reply With Quote