Citat:
În prealabil postat de mirela.t
Dacă era crucială, se picta înainte de a trece 2000 de ani de la nasterea lui Hristos.
|
Mirela, mă cam încurc în cuvântul ăsta - "crucială".
Totuși eu cred că Revelația nu s-a încheiat cu sute ori mii de ani în urmă ci ea este deschisă și reînnoită, posibil cu fiecare suflet de creștin, fie și în mod tainic - de nespus, de necântat ori de nearătat.
O descoperire, o insuflare nouă, o vibrație a sufletului îmbrățișat de Logos are loc oriunde e un suflet năzuind spre Cer. Duhul coboară unde și când voiește, ca să ne aducă aminte, ca să ne împrospăteze, ca să reînvie ceva din ce era, ok, adormit în noi. Ne vorbește altfel, în altă cheie, tot despre noi. Iar icoana poartă spre asta.
Icoana nu e obiect (doar) de admirație, ci prilej și vehicul de ... aviație.
Nu zbori cu ea în Cer? Apăi.. degeaba stai și o admiri la sol. O rachetă cosmică nu trebuie să fie
admirabilă, ci
capabilă să te poarte în nu știu ce galaxii. Desigur, dacă știi și tu să te ții în șa...
Dar racheta asta nu e doar în icoană ci, cumva, are două părți: una e icoana, alta ești tu. Dacă ambele părți sunt valide pentru zbor, intri dintr-odată în Cer. Și le vezi chiar pe cele omenești transfigurate, prin altă lumină.... Ți se întâmplă și asta, uneori.