Subiect: nunta mixta
View Single Post
Vechi 25.08.2014, 22:54:27
redemptor redemptor is offline
Banned

Data înregistrării: 06.03.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Noapte buna , visatorule ! :)
Să nu se creadă că aș fi ecumenist sau că țin partea heterodocșilor eu doar enumăr niște cazuri în care căsătoriile mixte nu provoacă scandaluri iar familiile se înțeleg bine, mai cunosc un caz în care el e român ortodox iar ea e germană protestantă(lutherană) s-au căsătorit în 2007 iar cununia au făcut-o atât la ortodocși cât și la protestanți(lutherani), în 2009 când s-a născut primul copil l-au botezat ortodox, doi ani mai târziu s-a născut și o fetiță care au botezat-o la lutherani, anul trecut s-a născut cel de-al treilea copil pe care l-au botezat la romano-catolici (Austria fiind o țară majoritar romano-catolică de aceea l-au botezat la catolici), recent s-a născut și cel de-al patrulea care e tot băiat pe care l-au botezat tot la ortodocși, toți cei 4 copii vor crește cu 2 limbi, totuși e bine că 2 dintre ei sunt ortodocși și duc numele românesc mai departe, cei 2 soți sunt foarte fericiți împreună se bucură de roadele familiei lor fiecare păstrându-și religia lui, cum se vor înțelege copiii când vor crește mai mari asta de ei depinde dar nu cred că vor fi divergențe între ei, desigur sunt și cazuri nefericite cunosc o familie mixtă în care el e romano-catolic din Săcele (BV) iar ea e ortodoxă din București s-au căsătorit de vreo 5-6 ani în ambele biserici, singurul eveniment nefericit e că nu au copii încă deși vor să boteze primul copil la romano-catolici (poate asta le dă și lor de gândit la urma urmei), eu am prezentat un caz fericit mai sus și văd că se poate, sunt cazuri și cazuri nu trebuie generalizată și luată ca pe ceva negativ pentru că nu poți schimba convingerile religioase unui om cu sila dacă el nu vrea. Noapte bună. Doamne ajută!
Reply With Quote