Bună, cunosc și eu câteva cazuri de familii în care el e greco-catolic și ea e ortodoxă au o fată și un băiat, fata e greco-catolică iar băiatul ortodox probleme nu au fost, sau familie în care el e romano-catolic iar ea e greco-catolică au 2 fete una romano-catolică iar cealaltă greco-catolică se înțeleg bine,chiar și la mine în familie sunt cazuri un văr de al mamei mele se trage dintr-o familie mixtă tatăl ucrainian de origine evreu ortodox pe stil vechi iar mama lui unguroaică romano-catolică, el a fost botezat la romano-catolici fiind al doilea copil, sora mai mare e ortodoxă pe stil vechi iar fratele mai mic botezat în religia iudaică, el s-a căsătorit cu verișoara mamei mele care e iehovista în urmă cu 25 de ani(cununia au făcut-o și la romano-catolici și la iehoviști) au un copil botezat la romano-catolici, bine nu le-a fost ușor din cauza părinților ei, oricum copinu e practicant romano-catolic așa că nu e o problemă a învățat rugăciuni catolice când era mic și mai studia watchtowere dar mi-a zis că nu prea are convingeri religioase, alt caz din familie un văr de al tatălui meu ortodox fiind s-a căsătorit cu o penticostală cununia au făcut-o și la ortodocși și la penticostali nefiind nevoie de vreo dispensă însă și-au păstrat fiecare religia lui spre frustrarea părinților ei care tatăl este pastor la biserica din sat, au o fetiță botezată ortodoxă iar duminica merge cu tatăl ei la biserica ortodoxă, n-am de unde ști care cum au educat-o, important e că au botezat-o ortodoxă după un lung șir de discuții.Căsniciile mixte pot rezista mult și bine totul e să fie înțelegere și dragoste, copiii pot fi botezați în ambele religii dacă vor crește mari ei vor alege care să le fie convingerile religioase, nu e bine să impui nimănui să fie practicant ortodox sau să aibe convingeri religioase ortodoxe dacă nu vrea. Fiecare alege calea lui în viață. Noapte bună.
|