View Single Post
Vechi 22.08.2014, 17:40:01
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

As vrea sa iti raspund pentru ca si eu mi-am pus aceeasi intrebare.

Problema este asa: eu, care sunt un nimeni, pot sa fac ceva pentru cei din jur si pentru Biserica ?

Raspunsul mai complet este asa:

1. Trebuie intai sa am grija de viata mea. Si Hristos zice frumos de tot: doctore, vindeca-te pe tine insuti, altfel vor rade ceilalti de tine.
Mantuirea proprie este primul obiect al vietii mele. Daca tu esti orb si mort cum poti sa dai viata altora ? Aici este iubirea fata de Dumnezeu si lipirea de Dumnezeu si sfintirea omului, ca prima datorie in viata a acestuia.

2. Trebuie sa-mi fac indatoririle din viata care sunt in fata mea. Dumnezeu m-a randuit la un loc si acolo trebuie sa-mi fac datoria. Daca pot sa ajut si mai departe foarte bine, in calitate de crestin.
Dumnezeu l-a randuit pe unul sa fie doctor foarte bine. Si astfel isi implineste datoria fata de societate si iubirea fata de aproape si familie prin FAPTE.

3. Aici este cel mai important lucru:
Toti trebuie sa ne rugam unii pentru altii.
Oricat ne-am ajuta noi, facem poate prea putin unii pentru altii.
Iar binele desavarsit si complet este in mana lui Dumnezeu.

Trebuie sa ne rugam pentru Biserica, Stat, ierarhie si pentru toti.
Asta putem face toti. A cere ajutor de la Dumnezeu este cel mai mare lucru pe care il putem face toti unii pentru altii.
Iar aici este iubirea fata de aproape prin rugaciune.

4. Am auzit de la un preot asa, intamplare pe care i-o povestise cineva: o femeie dormea si a visat-o pe vecina inconjurata de draci; s-a trezit la miezul noptii. Si a inceput sa se roage pentru ea, iar dimineata a fugit la ea.
Vecina i-a zis asa: ca toata noaptea s-a gandit sa se sinucida si a avut o funie in mana.

Vedeti ce inseamna sa ne rugam unii pentru altii.

Dumnezeu este milostiv cu TOTI. Dar trebuie sa cerem ajutor unii pentru altii. Nu trebuie sa fii mare pe pamantul asta sa te auda Dumnezeu. Trebuie sa arati ca iti pasa.
Reply With Quote