View Single Post
Vechi 13.01.2008, 00:34:09
pauldani pauldani is offline
Member

Data înregistrării: 06.01.2008
Implicit

Dintr-o discutie despre "Apropiere sfarsitului" ati ajuns sa va certati daca femeile ar trebui sau nu lasata la Muntele Athos..Eu cred ca nu e al nostru sa ne preocupam de sfarsit, ci doar de pacatele noastre si sa traim cu Dumnezeu asa cum putem in inimile noastre..sfarsitul o sa vina, maine sau pe vremea copiilor nostri, Dumnezeu stie..sa nu devenim sectanti obsedati de sfarsitul lumii, sa avem incredere in Dumnezeu. Ortodoxia nu inseamna doar monahism, asa cum ne invata Parintele Rafail Noica, ortodoxia este "firea omului" sau "singurul adevar al istoriei"..ca suntem monahi sau mireni, toti suntem chemati la aceleasi inaltimi ale sfinteniei..Nunta este o cale la fel de inalta ca si monahismul, nu mai este traita asa cum trebuie, la nivel de taina, dar prin ea omul se poate indumnezei...Eu cred ca niciunul dintre noi stie ce cand e sfarsitul sau ce va face cand va veni sfarsitul..eu stiu doar ca am un sfarsit al meu, moartea, pentru mine sfarsitul lumii acesteia este moartea si ma preocupa mai multe moartea decat sfarsitul lumii..exista femei si femei, ca toti oamenii, sa nu mai aruncam cu noroi, toti suntem la fel, si cum Dumnezeu in nunta nu a pus 2 barbati si nu accepta 2 barbati, ci a binecuvantat barbat cu femeie, atunci femeia e jumatatea noastra..eu sunt barbat si daca nu am ales calea monahismului atunci poate voi alege calea nuntii, daca nici asta atunci voi fi singur in lume dar nici asta nu ma impiedica sa caut ceea ca cauta un monah, chipul lui Dumnezeu..Va recomand mai bine sa ne gandim la sfarsitul nostru, oameni sfinti ne spun ca gandul la moarte e cea mai mare intelepciune a lumii si nu la sfarsitul lumii, pentru ca toti cred ca suntem de acord ca lumea nu merge spre bine..dar ..da, femeie sau barbat, toti suntem la fel, oameni si toti suntem chemati la aceeasi intaltime..imi cer iertare ca m-am bagat in discutiile voastre atat de aprinse...
Reply With Quote