View Single Post
Vechi 07.08.2014, 16:12:59
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Exagerezi Lucian si inventezi si confectionezi argumentatii pentru inventiile tale si acuzatiile tale inventate.

1. Noi aici nu am acuzat pe nimeni de erezie. Te rog da citatul asta - ai inventat lucrul asta gratuit si te lupti cu o moara de vant.
2. Am incercat sa nu jignim si sa nu defaimam.
3. S-au pus cateva intrebari: cum se explica afirmatiile despre reincarnare si altele....
4. S-a mai pus intrebarea cum ne pozitionam noi in cazul asta.

5. Asa cum au zis multi si eu sunt foarte foarte foarte constient ca sunt multi oameni care se indreapta spre credinta ca urmare a pelerinajelor la Prislop si ca urmare a citirii invataturii despre Parintele Arsenie. Este de necontestat lucrul acesta.

6. Ce doresc este sa gasesc pentru mine si pentru cei care sunt interesati o explicatie pentru lucrurile care au ramas in aer dar care EXISTA, sunt reale si ... nu au fost explicate pana acum.

7. Daca Staniloae, Papacioc si altii au stat deoparte de Parintele Arsenie atunci:
- A. DE CE AU STAT DEOPARTE si CARE AU FOST "TOATE" AFIRMATIILE LOR pentru lucrul asta ?
- B. Cum ne pozitionam noi in cazul asta

8. Asta cu sfintii care sunt supusi greselii nu stiu cum sa o interpretez.
Daca Biserica zice clar de 2000 de ani un lucru si apoi vii si zici ca ... reincarnare atunci ?
Si atunci care mai este lucrarea Duhului Sfant in sfant ?

Duhul Sfant in primul rand se ingrijeste de cateva lucruri: curatirea de pacate, curatirea de falsitate, invatarea duhovniceasca si a realitatilor vesnice si "darea" de putere omului spre a se ridica spre DUMNEZEIRE.

9. Marturille sunt pentru mai multe lucruri.
Marea lor majoritate sunt pentru tot felul de lucruri intamplate cu Parintele Arsenie.
Dar sunt si marturii despre reincarnare - astea le bagi sub pres ?

10. Argumentul despre reincarnare este marturia parintilor care l-au auzit vorbind cu gura lui. Punct.

11. Astea cu argumentele indirecte nu tine deloc. Este mai puerila decat "slaba" mea argumentatie.
Au fost multi intelepti in istorie care l-au respins pe Hristos. Ce e cu "e destept deci... " ? Deci ce ?

12. Nu am cautat suficient ? Dar tu ai cautat suficient sa imi demonstrezi contrariul ? Pentru ca esti exact in aceeasi situatie ca si mine.
Si tine minte, ca sunt marturii si marturii. La un moment dat trebuie sa te opresti si sa faci si tu un bilant.
In momentul asta eu incerc sa vad cum sunt lucrurile.

13. "Prostie si subiectivism" - asta e o jignire si o nesimtire din partea ta, gratuita.
Te-ai bagat intr-o discutie fara sa fi citit threadul si mai arunci si cu invective. Pana acum era relativa liniste.
Poate mai faci 1-2 ani de bun simt pe acasa si apoi vii si postezi - ce zici ?
Pana sa fi postat tu aruncam fraze si ceva logica.

CONCLUZIE:
Noi am adus niste marturii gasite pe net. Si am incercat sa le explicam pe cat am putut, cu un dram zic eu de corectitudine si bun simt.
Daca esti capabil sa prinzi putin pe logica si sa ai bun simt sa nu te agiti ia si despica fiecare fraza spusa.
Pana atunci iti urez... putin bun simt.