Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Sa iau primele doua puncte pentru ca mi se par cele mai interesante.
Stiti ce se "stia" despre Hristos in timpul Sau? Era nebun, era posedat, era diavolul, era un simplu prooroc, era un instigator cu ambitii politice, era un pooroc reincarnat....
Stiti ce se "stie" acum despre Hristos? Nu a existat, nu a murit, nu a inviat, era gay, a fost insurat, era yoghin....
Asa ca "am auzit ca nisti oameni l-au auzit pe parintele vorbind despre reincarnare" este articol de Click, Cancan sau Libertatea. Barfa ordinara. La fel si cu cartile de vrajitorie. L-ai auzit tu? Ai o sursa credibila? Il stii macar pe cel care l-a auzit? Atunci....
Eu nu il "canonizez" pe parintele Arsenie. Poate e un sfant sau poate a fost un inselat. Biserica nu s-a pronuntat in nici un sens. Asa ca pot intelege ca cineva este reticent, dar cand cineva vorbeste si acuza pe baza a nimic nu da decat dovada de rea-vointa.
Si am o intrebare: Daca totusi parintele e un sfant va asumati vreunul dintre voi responsabilitatea pentru denigrarea si jignirea lui? Sau la Judecata veti face ca Adam si ca Eva: eu am auzit ca parintele ar fi promovat invataturi straine Bisericii?
|
1. Denigrarea inseamna sa spui lucruri false despre el.
2. Jignire inseamna sa arunci injurii gratuite.
Nu este cazul nici despre una nici despre alta.
Dar a clarifica urmatoarele probleme: reincarnarea si altele discutate NU este nici denigrare si nici jignire.
Asa cum in cazul lui Hristos TOTUL este curat si clar si limpede asa ar trebui sa fie si in cazul parintelui.
Asa cum in cazul lui Hristos 12 Apostoli si mii de ucenici si o lume intreaga au dat marturie despre TOATE FAPTELE lui la fel trebuie sa fie in cazul tuturor sfintilor.
Daca parintele este sfant si eu incerc sa ma pazesc si sa vad clar cum sunt lucrurile alea atunci nu o sa se supere. Dumnezeu nu este un Dumnezeu al fricii.
Aud o gramada de lucruri partinitoare, spuse ca si cum ar fi in "tabara parintelui". Argumente ca invidia, nu a fost asa, cine stie, vedem noi la judecata, sa nu judecam sfintii, etc...
Pentru Dumnezeu, avem si logica si cap si ochi. Nu ne uitam la pacatele nimanui. Ne uitam la inselare si erezie. La astea SUNTEM OBLIGATI sa ne uitam. Evlavia nu tine loc de intelepciune.
Vad ca sunteti tare partinitori. Pe toate le-ati spune ar o explicatie pentru lucrurile astea nu ati da...