View Single Post
Vechi 31.07.2014, 12:15:41
antoniap
Guest

Implicit

In goana dupa cele materiale, am calcat peste cadavre ca sa ne imbogatim. In goana dupa placeri, am nesocotit poruncile șui Dumnezeu. Mai pe scurt, am incalcat poruncile evanghelice.

Care imparat lumesc îi cinsteste pe cei care-i incalca poruncile. Nicunul. Ramane sa vedem ce va face cu noi Imparatul Cersc, Caruia ii nesocotim poruncile.

Ca sa fim capabili de iubire adevarata, trebuie sa dobandim pacea in suflet. Iar pacea din suflet este un semn al invigerii patimilor. Nu poate avea pace in suflet cel care uraste chiar si un singur om (cazul lui Saprichie).

Cand uram, inseamna ca ne aflam sub influenta duhurilor necurate si trebuie sa ne rugam sa ne izbaveasca Dumnezeu de ele. Nu e bine sa luam hotarari in acele momente, caci riscam sa facem voia celui rau.

Dumnezeu ne cheama sa ne asemanam cu El pentru a dobandi bunatatile cele vesnice. Dar El nu l-a urat pe om, ci S-a rastignit pentru a-l salva din chinurile vesnice.Asadar, si noi trebuie sa iubim cu iubire dumnezeiasca toata faptura. Scanteia de divinitate din noi ne permite sa iertam si sa ne rugam pentru aproapele nostru.
Reply With Quote