Citat:
Īn prealabil postat de Pelerin spre Rasarit
Antonia este o problema in recunoasterea unor crime comise?
|
Sa recunoasca toata lumea aceste crime. Si noi si evreii. Ei sa-si cinsteasca mortii lor, iar noi pe ai nostri. Sa recunoasca toata lumea si decimarea romanilor si experimentele sinistre care au avut loc cu oameni nevinovati. Din ordinul cui s-a facut? De ce nu se fac cercetari? Ce nationalitate au avut marii tortionari? Dar comandantii lor? Romanii morti in inchisorile comuniste cand si de catre cine vor fi cinstiti si repusi in drepturi? Floarea intelectualitatii romanesti a fost decimata si umilita.
Din pacate, umilirea intelectualilor romani continua. Au cale deschisa doar tradatorii de neam. iar unii se pot bucura de un blid de linte primit de la straini pentru a-si vinde tara si pentru a face rau semenilor lor.
Mortii romanilor sunt importanti pentru romani. Si mortii nostri sunt importanti, nu numai ai altor state. Iar cei care s-au sfintit in inchisori merita cinstiti.
Despre crimele care se comit in aceste zile in Palestina de ce nu vorbeste nimeni? Noi si palestinienii suntem teroristi si antisemiti? Iar unii care si-au facut din vaicareala o arma, cauta mereu sa se planga de holocaust pana-i termina si pe palestinieni si pe noi...
Sa tragem linie si sa calculam pe cinstite: cati romani si cati evrei au murit din 1939 incoace. Are cineva curajul sa faca un calcul cinstit? Ca sa nu existe dubii, ca altminteri ne scriem istoria cu picioarele si rad curcile de noi. Eu sunt un fel de mos Ion Roata care pricepe greu. Asta e. Dar, daca ai inteles mai bine cum devine chestia, apoi fa bunatate de fapta buna si explica-mi si mie.
Problema holocaustului a fost supralicitata. Intr-un fel ii admir pe evrei ca sunt uniti si-si apara semenii vii si adormiti. Am putea sa le urmam exemplul si sa invatam si noi sa fim romani adevarati, cu coloana vertebrala. Politica nu se face in genunchi, totusi.