Citat:
În prealabil postat de andrei85
Credeti ca o astfel de relatie \(casatorie ) ar putea functiona o sa pot trece vreodata peste acele lucruri pe care le a facut prietena mea ?
|
Cred că dacă nu treci, relația nu va funcționa. Sau va funcționa prost.
Cum ai putea să ai o viață fără resentimente dacă ... ai resentimente?...:)
Oare putem purta cu toții o cămașă curată, chiar de-am primi-o scrobită? Suntem oare în stare? Nu ne-o murdărește, mai întâi, propria transpirație?...
O să spun acum o vorbă zisă de un om mai în vârstă când eram tânăr și frământat de lucruri din astea. Mi-a zis cam așa: "Tinere care te prețuiești cam prea mult, orice femeie stricată a fost cândva o copilă inocentă. Și orice curvar a fost cândva un îngeraș. E ușor și des întâlnit să te noroiești dar e lucru bun și mai rar să te ridici din mocirlă, să te curățești și să rămâi curat până la sfârșit. Problema nu e cum ai ajuns la un moment dat, ci cum continui din clipa următoare și ce fel de om ai devenit până când ți-ai terminat treaba pe lumea asta."
P.S. Să fiu iertat dar atitudinea "eu sunt curat, ea e murdară" nu îmi pare folositoare. Avem de lucru mult, mult de tot cu rufele noastre murdare, mai întâi. Până nu ne miroase trupul precum al moaștelor nu cred că trebuie să ne preocupe prea mult scrobeala cămășilor...
P.P.S. Dacă sunt deja gânduri negre legate de trecutul fetei și dacă totuși s-a strecurat pe-acolo și un fir de iubire, cel mai bun lucru cred că ar fi să dea Dumnezeu ca iubirea aceasta să crească, să devină atât de veritabilă / curată / deplină încât să nu o mai preocupe trecutul pestriț al iubitei, ci doar prezentul și viitorul împreună-devenirii întru Hristos.
Dar e greu, tare greu, trebuie lepădare de sine, de egoism, de fumuri/ifose/prejudecăți și de multe altele. Pe scurt, e nevoie de a traversa neapărat iadul iubirii jertfelnice, deloc călduțe și roz. Adică iadul pocăinței.
Domnul să vă ocrotească!