Citat:
În prealabil postat de leonte
Cei care ma cunosc, stiu despre mine ca nu sunt un ateu. Dar citind mesajul tau de mai sus, in felul in care il inteleg, nu pot sa nu ma intreb: Nu cumva Dumnezeu este un NEBUN?
Sa te apuci sa creezi o specie de vietuitoare care vor calca in picioare tot ceea ce Tu ai creat, vor otravi apele si aerul, vor nimici specii de animale si de plante, vor defrisa paduri ca sa toarne asfalt, vor lepada copii in tomberoane, vor viola, vor rapi fete si baieti tineri pe care ii vor exploata, vor lega oameni in sclavie pe care ii for tortura si ii vor folosi dupa bunul plac. Iar la urma, cand Te vei infatisa lor ca sa le spui cat de mult ii iubesti, Te vor scuipa, spundu-Ti ca ai demon. Deci cum sa creezi o asemenea monstruozitate, stiind dinainte ce are sa se intample? Singurul raspuns este ca numai UN nebun ar crea o forta care sa provoace asemnea dezastre.
Ar mai fi si varianta in care aceasta viziune teologica este falsa, iar lucrurile stau cu totul altfel.
|
1/Libertate=alegere
2/Alegere=doua variante intre care sa alegi,adica binele si raul.Nu poti spune ca ai ales sa faci bine,daca nu exista si posibilitatea sa faci rau.Ar insemna ca esti un robot,care nu face decat ce e programat sa faca.
De aceea Dumnezeu nu intervine,indiferent ce se intampla pe lumea asta,pt.ca ar trebui ca tot timpul cand cineva face sau vrea sa faca rau,sa-i traga una dupa ceafa.Cred ca am sta numai in scatoalce(eu unul,cel putin).
3/Omul este condamnat sa fie liber(Sartre).Si este liber.
4/Alegerea binelui trebuie sa se manifeste in conditii de adversitate,cand nu toate ne merg asa cum trebuie,ca e usor sa fii bun cand ai punga si burta plina(si nici atunci).Dar cand patesti ca Iov,e mai greu.