View Single Post
Vechi 11.01.2008, 12:49:14
router router is offline
Member

Data înregistrării: 10.01.2008
Implicit

Din nou spui ceea ce nu spun. Cred ca e un fel de regula in argumentarea afirmatiilor la tine. Am spus ca aplici ceva specific zilei de sabat BINECUVANTAT SI SFINTIT de Dumnezeu, la prima zi a saptamanii. Acest lucru este pura speculatie. Spui ceaa ce nu contine textul ,prin deductii extensii nepermise.

Isus a venit sa le strice cele peste 2000 de regului facute de ei cu privire la sabat: "nu ai voie sa scuipi, nu ai voie sa faci decat un numar de pasi etc."

Scoti din text ceea ce nu exista,anume ca prima zi avea sfintenia sabatului si astfel acestei zile se aplicau regulile de binefacere clarificate de Iisus in cazul sabatului.

De unde pana unde??? doar pentru ca asa invata religia ortdoxa????

Cat timp EL spune: Sabatul a fost facut pentru om ,....si FIUL OMULUI este Domn al sabatului". Nici nu incape indoiala, ca ar fi dat doar pentru evreu. Daca ai citit primele mele postari ai putut observa ca pe site-ul patriarhiei CELE 10 sunt valabile.

Atunci cu ce drept s-a schimbat una??? daca toate 10 sunt valabile??? Pe baza unui text care nu spune altceva decat ca s-au strans intr-o prima zi de saptamana. Uite ca in textul disctat acum , nu s-au mai strans , au strans doar ajutoarele , pentru cand venea Pavel. Cand el ajungea , le lua si pleca impreuna cu altii mai departe.

NICI VORBA DE ZI DE INCHINARE. Ceea ce tu nu observi este chiar ziua aleasa de ei!!!! Prima zi a saptamanii era o zi din cele 6. De ce crezi ca nu au pus strangerea ajutoarelor in sabat??? Stiau toti foarte bine de ce. Sabatul era pentru inchinare, nu era o zi obisnuita in care fiecare sa calatoreasca pe unde vrea si sa faca lucrurile cotidiene.

Ca iti place sau ca nu iti place, istoria primelor secole nu face decat sa imi sustina credinta.

Culmea ISTORIA ORTODOXA scrisa pana si de oameni ortodocsi romani .
Reply With Quote