View Single Post
Vechi 12.06.2014, 06:37:06
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioana5760 Vezi mesajul
Vad ca dra Ana_2014 nu a mai scris nimic de ceva vreme.

Am si eu o intrebare legat de subiect, la general vorbind, din cate am citit, e bine ca parintii sa-si dea binecuvantarea pentru casatorie.
Daca nu o dau atunci le merge rau tinerilor? cat trebuie sa ascultam de parinti?

Stiu un caz concret cand binecuvantarea nu au primit-o si nici acum la cativa ani de casatorie familia baiatului nu a acceptat fata in inima, si pot sa spun ca sunt probleme. Desi au plecat la drum cu optimism, au trecut peste toate discutiile si cu imaginea ca ea/el e aleasa/alesul orice ar fi, ceva nu merge. El de ceva sufera si nu spune pt ca ar primi imediat raspunsul "ai ce ti-ai luat" iar acum isi inneaca probleme in alcool zi de zi.
Cred ca e bine ca totusi sa fi acceptat intr-o familie.
Binecuvantarea parinteasca nu este o invocatie magica prin care un individ dubios devine miraculos un om de familie,statornic si bogat sufleteste.
Daca eu ma casatoresc cu un "aurolac" si primesc binecuvantare de la parinti nu inseamna ca voi avea o casatorie de lapte si miere cu acel om,caci binecuvantarea nu schimba cu nimic caracterul omului.
Si viceversa,daca prietenii tai s-au inteles bine prima data dar au esuat in casatorie ,asta s-a intamplat din cauza caracterului lor si nu din faptul ca le-a lipsit formula magica de salvat casnicii din binecuvantarea parinteasca.
Sta in masura celor implicati in relatie-casatorie-sa schimbe ceva,sa-si salveze casatoria ,nu in oameni din afara.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote