View Single Post
Vechi 11.01.2008, 09:44:31
cod_gabriel cod_gabriel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.04.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de router
Cand se sustine o idee trebuie neaparat sa aiba dovezi. Am gasit un verset cu referire la prima zi a saptamanii , care arata clar ca duminica nu era zi de inchinare , si ca se lucra. gabriel , tu ai sustinut de cateva ori ca in aceasta zi nu se lucra.

1 Corinteni 16 2 În ziua întâi a săptămânii (Duminică), fiecare dintre voi să-și pună deoparte, strângând cât poate, ca să nu se facă strângerea abia atunci când voi veni.
3 Iar când voi veni, pe cei pe care îi veți socoti, pe aceia îi voi trimite cu scrisori să ducă darul vostru la Ierusalim.
4 Și de se va cuveni să merg și eu, vor merge împreună cu mine.

Se strangeau ajutoare, si Pavel ii sfatuieste sa faca strangerea inainte ca el sa soseasca el. Cand el soseste, doar trimite pe unii cu scrisori randuiti, si in anumite cazuri pleaca si el (despre aceeasi zi fiind vorba).

Era in cazul lor o zi stabilita de comun acord pentru strangerea daruruilor iar cand Pavel venea , doar sa le ia , si sa plece mai departe , sa sa trimita pe altii.
Ai gasit un verset care-ti spune altceva decat spune, pentru ca nu vrei sa cunosti din Scriptura, decat ceea ce pare (rupt din context) ca ti-ar da dreptate. La fel cum ai procedat cu versetul privind sambata (sabatul), care, citit in contextul intregului capitol, spune cu totul altceva decat ce sustineai tu ca spune.

Am mai dat acest citat pe acest topic, nu l-ai bagat in seama, il repet:
"9. Acum însă, după ce ați cunoscut pe Dumnezeu, sau mai degrabă după ce ați fost cunoscuți de Dumnezeu, cum vă întoarceți iarăși la înțelesurile cele slabe și sărace, cărora iarăși voiți să le slujiți ca înainte?
10. Țineți zile și luni și timpuri și ani?"

Mai dau si altul, de data asta din evanghelii:
"9. Atunci Iisus a zis către ei: Vă întreb pe voi, ce se cade sâmbăta: a face bine sau a face rău? A scăpa un suflet sau a-l pierde?"

Ai trecut repede peste ce anume lucrau crestinii duminica, in citatul ala cu care imi tot scoti ochii:
"1. Cât despre strângerea de ajutoare pentru sfinți, precum am rânduit pentru Bisericile Galatiei, așa să faceți și voi.
2. În ziua întâi a săptămânii (Duminică), fiecare dintre voi să-și pună deoparte, strângând cât poate, ca să nu se facă strângerea abia atunci când voi veni."

Deci era vorba de strangerea de ajutoare, adica o fapta buna. Hristos ne-a invatat, dupa cum am aratat, ca de in ziua sabatului trebuie sa facem fapte bune.

Acum poate jean se intreaba din nou, cu integritatea morala pe care o astept de la protestanti sau neoprotestanti: de ce duminica?
De ce strangeau ajutoarele pentru sfinti duminica si nu in alta zi a saptamanii?
Poate tocmai pentru ca era zi de sarbatoare si se cadea a face fapte bune, asa cum ne invata Mantuitorul? Poate pentru ca era zi nelucratoare si aveau timp sa se ocupe de asta?
Daca se puteau lucra fapte bune sambata, desigur ca se puteau lucra si in noul sabat, duminica.

Reply With Quote