Citat:
În prealabil postat de Lucian494
eu unul îs ok, poate așa mai învăț și cîte ceva despre istorie. Și referitor la articolul ce l-am copiat, nu neg faptul că sunt și greșeli...totuși Duminica era zi de sărbătoare pentru păgîni,ș,i în mod ciudat Crăciunul și Paștele cam uită de nașterea și patimile lui Isus și se îndreaptă spre Moș Crăciun și Iepurașul de Paște... dacă întrebi un copil de Crăciun te asigur că începe a țopăi și a-ți vorbi de Moșu.
|
Prostia omeneasca e mare, asta inteleg eu de la treaba cu Mosul.
Si respectivul personaj(a carui evolutie e interesanta) e un leitmotiv care depaseste granitele confesionare, ca sunt respectivii ortodocsi, protestanti sau catolici.
Toate zilele intre joi si marti sunt zile de sarbatoare pentru niste grupuri religioase.
Asta nu spune nimic.
Si oricum, daca era asa, ar fii trebuit ca Bisericile Orientale(India, Egipt, Armenia, Etiopia, etc.) care in mod practic s-au dezvoltat independent de restul crestinatatii aproape de la inceput, sa fie sambatiste.
De fapt, ei sunt un studiu de caz interesant al istoriei eclesiastice, si un reper cand ne trezim cu teorii ca de fapt, nu stiu ce lucru important din crestinism e furat din nu stiu ce religie, sau ca a fost instaurat de Constantin.
Domnule Pelerin, asteptam cu nerabdare.