[quote=Lucian008;560858]Sa stii ca rugaciunea nu este suficienta daca nu faci si efortul de a te schimba tu.
Ai un raspuns biblic la cum se face ca daca voi ati fi Biserica lui Hristos si ati aparut la multe sute de ani dupa, aceasta nu a fost biruita asa cum ne-a invatat El.
La care intrebare nu am raspuns (nu eu, Biserica).
Traditiile Bisericii la tine sunt egal cu zero. Conteaza traditiile si invataturile sectei din care faci parte.
Niciodata, niciodata, niciodata nu o sa aveti un raspuns la intrebarea: cum se face ca daca oricine poate interpreta Sf Scriptura se ajunge la atatea concluzii si totusi voi, care sustineti ca nu aveti traditie, aveti invatatura adevarata pe care o invatati de la cei din secta voastra. Am sa mai spun o data in mai multe propozitii ca dupa sa nu simulezi ca nu ai fi inteles.
Daca fiecare poate interpreta Sf Scriptura, conform invataturilor acesteia, si asta i-ar fi suficient pentru a intelege invataturile lui Hristos nu ar trebui sa se ajunga la mai multe pareri.
Daca voi sustineti ca nu aveti traditie si nici nu aveti nevoie de o traditie nu ar trebui sa ii invatati pe altii invatatura, ar trebui sa ii lasati sa o descopere din Sf Scriptura. Si totusi voi ii invatati pe altii pentru ca dupa sa sustineti ca ei au ajuns la concluzia asta. Daca ar fi lasat cineva sa interpreteze Sf Scriptura fara "asistenta" esti sigur ca ar ajunge la concluziile voastre? Daca nu, inseamna ca aveti traditie. Mai mult, cum nu puteti avea traditie apostolica, aveti o traditie perversa a unor nebuni. Tind sa cred ca esti adventist si atunci traditia este a unor nebuni care "profeteau" date ale sfarsitului lumii. Cum invatatura aia a fost gresita te las pe tine sa ghicesti cum sunt restul.
Auzi, dar daca Duhul Sfant a fost Cel care i-a invatat pe apostoli, conform profetiilor Mantuitorului, care sunt invataturile noi, pe care nu le invatase deja Hristos?
Ps: Mai grav este ca tu crezi povesti spuse la 1800 de ani dupa moartea apostolilor, in schimb, "povestile de la 200 de ani dupa" de fapt nu au aparut la 200 de ani dupa moartea apostolilor ci atunci au fost scrise. Ele deja existau.
[quote=Lucian494;560832]O întrebare la o erezie de-a ta...Cum ne poate mîntui Fecioara Maria care se odihnește în țărîna Pămîntului? A murit ea pentru noi păcătoșii ca să ne mîntuiască?
Citat:
În prealabil postat de Lucian494
Vezi ce face necunoasterea? Biserica nu invata ca Fecioara Maria ne mantuieste.
Si pentru ca faci referire la semnatura mea, aceasta rugaciune de fapt este o cerere adresata Maicii Domnului pentru a se ruga Fiului Sau pentru noi pacatosii. Iar mantuirea, nu are in cazul de fata doar sensul dobandirii vietii vesnice, ci si ajutor in viata aceasta trecatoare.
Pai ... ti-am spus cateva lucruri pentru care voi nu aveti temei scripturistic si pe care le ignori.
|
Acu să te întreb și eu un lucru.... de ce Biserica Ortodoxă s-a despărțit de cea Catolică și de ce Biserica Ortodoxă susține a fi cea adevărată cînd defapt are mai puțini credincioși și este în decădere spre deosebire de cea Catolică?De ce aveți învățături diferite?
Și încă ceva în legătură cu semnătura ta...cum îi poți cere Fecioarei Maria care este moartă să se roage pentru tine? E mijlocitoare? Din cîte știu Isus Hristos e singurul mijlocitor.