View Single Post
Vechi 02.06.2014, 10:29:54
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Din cate stiu si eu, la nele confesiuni ( neoprotestante, mai ales), botezul se face la varsta adulta, daca crestinul vrea si alege acest lucru. La catolici se face botezul ( scufundarea) cand e copilul mic, prima comuniune ( impartasanie) pe la 7-8 ani, si mirungerea (confirmarea) cand e ceva mai mare, nu mai stiu exact daca la 14 sau 18 ani ( doar daca vrea, desigur). Daca insa omul vrea sa intre in biserica ortodoxa, daca a fost botezat ( scufundat), nu se mai repeta operatiunea, nsa trebuie impartasit si miruit, daca nu a fost. Cei care nu au fost nici scufundati, desigur, vor fi. Nu stiu insa cum se procedeaza daca a fost confirmat la catolici, de ex, si vrea apoi sa treaca la ortodocsi, sau viceversa. Iarasi nu stiu daca botezul efectuat de neoprotestanti e recunoscut ca valid in bisericile fundamentaliste ( chiar daca ai fost scufundat in apa, nu stiu in ce masura a actiobat acolo si Duhul Sfant). Chiar am citit un articol despre necesitatea repetarii botezului, scris de un sfant mare ierarh ( suna aiurea, dar nu stiu cum sa formulez), de la inceputurile crestinismului, cand deja erau multe miscari ( arieni, nestorieni, etc), care zicea ca la unii botezul este valid si nu mai trebuie repetat pt ca e facut in numele Tatalui, al Fiului si al Sf. Duh, pecand la altii nu.
Dar degeaba ne dam noi cu presupusul aici, caci trebuie sa existe canoane clare care sa reglementeze cum/cand se boteaza cei carevin de la alte culte, si cand/daca e necasar acest lucru in vederea casatoriei. Crd ca ntr- adevar in alte tari e o problema, si chiar si la noi in anumite regiuni. Mai gra crd ca e n partile Dobrogei, nde sint multi turci si tatari musulmani, sau in alte tari, precum SUA, unde sunt chiar toate natiile mai mult sau mai putin crestine. ( Im vine sa rad can ma gandesc la "problema mea"arzatoare: cautam sa ne mutam, si de cate ori gasim ceva prima mea grija e daca avem biserica aproape:-) . Dar daca ne mutam la Abu-Dabi ca familia lui Reghe si altii:-) ?)

Last edited by fallen; 02.06.2014 at 10:34:17.
Reply With Quote