Citat:
În prealabil postat de maximotgv
Pun si eu o intrebare de mirean nestiutor: Care este pozitia bisericii fata de psihoterapie? Poate un duhovnic sa dea canon sa nu mergi la psiholog pentru ca psihologul este ceva dracesc?
Unde anume este scris ca psihoterapia este un pacat? Care porunca este incalcata?
|
O sa prezint pe scurt povestea pentru a intelege de ce sunt foarte nedumerita si derutata. Aceata poveste o cunoaste si actualul meu duhovnic, cel care mi-a dat canonul legat de psiholog: sunt casatorita si am trait (adulter) o perioada cu fostul meu duhovnic (eu am 52 ani el 50 ani). A fost dragoste oarba din partea mea. Sotul meu a descoperit, am intrerupt imediat legatura si am hotarat sa incercam sa mergem mai departe. M-am spovedit la actualul duhovnic si i-am urmat sfaturile pana acum. Sotul meu, desi a incercat din rasputeri, nu reuseste sa treaca in totalitate peste acest incident. Plus ca s-a pierdut increderea in preoti si din alte motive nu numai din acesta. Asa ca dupa aproape un an a apelat la ajutorul unui psiholog. Acest psiholog a dorit sa cunoasca si punctul meu de vedere despre ce s-a intamplat. Plus ca eu inca mai sunt atasata emotional de fostul duhovnic si am zis ca poate psihologul ma va ajuta si pe mine sa ma desprin de el.
Asta e situatia. Actualul meu duhovnic nu este de acord sub nicio forma cu psihoterapia. Mi-a spus ca daca voi continua cu psihologul nu va fi bine in casa mea.. As vrea sa-mi ascult si duhovnicul dar sa nu-mi pierd nici barbatul. El zice: pe primul l-ai ascultat si te-ai culcat cu el, vrei sa-l asculti si pe asta si ce o sa facem, cat se vor mai juca altii cu mintea si viata noastra? Sunt speriata si derutata, nu stiu ce sa fac. Ce este rau in a face si psihoterapie? Care-i pericolul pentru viata mea duhovniceasca? Nu mai stiu la cine sa cer un sfat.