Subiect: cuvinte de folos
View Single Post
Vechi 02.06.2014, 08:29:23
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Mi-ar fi foarte greu sa va conving si sa va spun de ce.Discutia merge in trei directii,despre care s-au scris biblioteci:cum intelegeau evreii figura lui Mesia in VT, ce asteptau in zilele lui Ioan Botezatorul si ce intelegea Ioan din perspectiva propriei sale predicari.Este imposibil sa poti cuprinde toate cele trei teme in postari mai mult sau mai putin pe scurt,pt ca ele practic trec prin toata istoria iudaismului,cu toate ramificatiile ei religioase.Ar fi o munca uriasa sa incerci sa sintetizezi numai ce s-a scris pe a doua categorie,asteptarile evreilor in timpul lui Ioan,asteptari care puteau fi extrem de diferite de la un grup religios la altul.

Cat despre raportul Iisus-Ioan eu as incerca sa va formulez un raspuns dar cred ca va depasi cu foarte mult limitele ortodoxe ale acestui forum,intrand intr-un fel de analize cu care suficient de multi nu sunt obisnuiti si pot intelege gresit anumite perspective.De aceea ma voi mai gandi si daca cumva ajung la concluzia ca pot scrie ceva fara a starni confuzie generala :) atunci o voi face.Daca nu atunci o sa va recomand,printr-un pm,doua carti pe acest subiect cu precizarile de rigoare ca sa stiti la ce sa va asteptati,pe genul acesta de analiza.

Oups,a inceput ziua d munca :) Numai bine.
Reply With Quote