View Single Post
Vechi 02.06.2014, 00:24:45
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maximotgv Vezi mesajul
Care este pozitia bisericii fata de psihoterapie?
Nu cunosc care este pozita Bisericii Ortodoxe fata de psihoterapie.
In alta ordine de idei, pentru a clarifica ambiguitatea aceluiasi cuvant romanesc pentru doua lucruri diferite, atunci cand folosim "biserica" in sens de institutie, de "Ecclesia", folosim majuscula. Minuscula folosim cand ne referim la o biserica-parohie, comunitate sau constructie. Ca in propozitia "Am vazut o biserica inalta".

Citat:
Poate un duhovnic sa dea canon sa nu mergi la psiholog pentru ca psihologul este ceva dracesc?
Afirmativ. Poate da orice canon (a carui aplicare nu este un pacat). De exemplu, poate da canon sa nu mai citesti romane de capa si spada.

Intrucat "a nu merge la psiholog" nu este un pacat, acest lucru poate fi obiect de canon.

Citat:
Unde anume este scris ca psihoterapia este un pacat? Care porunca este incalcata?
Biserica, prin urmasii apostolilor care sunt episcopii si prin colaboratorii lor care sunt preotii, are capabilitatea, conferita de Cristos, de a lega si dezlega. Tocmai faptul ca "nu este scris", nici ca e incalcata vreo porunca, face ca nemersul la psiholog sa poata fi obiect de canon. Ca daca ar fi scris, atunci canonul nu ar mai fi necesar. Dupa cum eu nu am nevoie sa primesc un canon cum ca sa nu imi insel nevasta. Pot fi, insa, "canonisit" sa postesc martea.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote