Citat:
În prealabil postat de Lucian494
Eu nu am nici o tradiție religioasă cum ai tu. Nu doctrinele lui Luther mă mântuie...
|
Adevar graisi, nu te mantuie, ci te duc la pierzare.
Citat:
în primul rînd niciodată n-am citit ceva despre el dar îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru modul în care s-a folosit de el.
|
Sau altfel spus, "multumesc lui Dumnezeu ca sunt ignorant".
Citat:
Isus Hristos este singurul care ne dă Mântuirea așa că eu îi urmez Învățăturile Lui.
|
Nee, urmezi pe cele ale cultului penticostal.
Se pare ca toti neoprotestantii sunt cam confuzi la capitolul asta.
Citat:
Că Dumnezeu s-a folosit de Luther pentru a aduce o trezire spirituală e just,Europa avea nevoie de așa ceva la fel cum a avut nevoie și de Wycliffe și mulți alții pentru a lupta împotriva persecutorilor și pentru a aduce libertatea creștină și Învățăturile Biblice deasupra Tradiției omenești.
|
Mai, cam balbait Dumnezeu asta a tau, sau o fi dat doar de nevrednici, nu stiu, ca nici unul din astia se pare ca n-a reusit sa ajunga la adevarul apostolic, mereu a mai venit cate unul dupa el si a mai "reformat" cate ceva si ce e hilar (tragic?) e ca procesul nu se opreste nici in ziua de azi.
Citat:
Învățăturile lui Dumnezeu sunt pe placul inimii mele.
Ce nu-mi e pe plac e cultul icoanelor, închinarea la moaște, la Sfinți, rugăciunea pentru morți, pomana pentru morți lucruri care conform Scripturii nu sunt pe placul lui Dumnezeu.
|
Poi tare curat trebuie sa te mai crezi daca ai impresia ca inima ta pofteste cele bune.
Pai cand in Biserica erau lucrurile astea care tu nu le pricepi, pana la secta ta mai era cale de vreo mie si jumatate de ani.
Si tu ai pretentia ca stii ce e bine?
3.
Căci va veni o vreme când nu vor mai suferi învățătura sănătoasă, ci - dornici să-și desfăteze auzul -
își vor grămădi învățători după poftele lor,
4. Și își vor întoarce auzul de la adevăr și se vor abate către basme.
2 Timotei 3-4