Citat:
În prealabil postat de Lucian494
Eu nu am nici o tradiție religioasă cum ai tu. Nu doctrinele lui Luther mă mântuie...în primul rînd niciodată n-am citit ceva despre el dar îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru modul în care s-a folosit de el. Isus Hristos este singurul care ne dă Mântuirea așa că eu îi urmez Învățăturile Lui.Că Dumnezeu s-a folosit de Luther pentru a aduce o trezire spirituală e just,Europa avea nevoie de așa ceva la fel cum a avut nevoie și de Wycliffe și mulți alții pentru a lupta împotriva persecutorilor și pentru a aduce libertatea creștină și Învățăturile Biblice deasupra Tradiției omenești.
Învățăturile lui Dumnezeu sunt pe placul inimii mele. Ce nu-mi e pe plac e cultul icoanelor, închinarea la moaște, la Sfinți, rugăciunea pentru morți, pomana pentru morți lucruri care conform Scripturii nu sunt pe placul lui Dumnezeu.
|
Sunteti un ignorant daca sustineti ca nu aveti o traditie religioasa si dovediti si lipsa de cultura generala.
Ganditi mai bine inainte sa vorbiti si, daca o sa o faceti, o sa gasiti suficiente elemente care sa ateste existenta unei traditii. Daca nu stiti nimic de Luther dovediti ca nu aveti nici macar o minima cultura, si atunci cum va permiteti sa acuzati ortodocsii de ceva?
Luther a fost un slujitor al dracilor asa cum sunteti si d-voastra.
In fine, eu nu cunosc un ortodox care sa intre pe forumurile neoprotestantilor sectari ca sa jigneasca sau sa faca prozelitism. D-voastra de ce intrati aici? Nu va e destul ca sunteti ratacit, mai vreti sa rataciti si pe altii?