Citat:
În prealabil postat de Lucian494
Învățăturile lui Dumnezeu sunt pe placul inimii mele.
|
Din nefericire pentru tine, invataturile ale nu sunt pe placul lui Dumnezeu, iar pe cele ale lui Dumnezeu tu le refuzi.
Citat:
Ce nu-mi e pe plac e cultul icoanelor, închinarea la moaște, la Sfinți, rugăciunea pentru morți, pomana pentru morți lucruri care conform Scripturii
|
Ti-am mai zis, stii tu ce au facut apostolii timp de cateva zeci de ani pe pamant? De unde stii tu care au fost toate practicile lor. De unde stii tu ce au invatat apostolii care nu au scris evanghelii sau epistole? De unde stii tu ce scria in epistolele pierdute? De unde stii tu ca Sf Evanghelist Luca nu a pictat icoana Maicii Domnului? Pentru ca nu scrie in evanghelie? Sa stii ca in evanghelie nici nu scrie ca Sf Evanghelist Luca se spala si asta nu inseamna ca nu o facea.
La ce moaste vroiai sa se inchine cand crestinismul era in primii ani? Sau vroiai ca in perioada prigoanelor sa vezi cozi la moaste ca acum?
Nu stii ce este inchinarea la icoane, moaste sau sfinti ca sa vorbesti. Nu stii ce presupun acestea pentru credinciosi.
Rugaciunea pentru morti? Pai daca stim care este obiectivul crestinilor si ca odata trecuti la cela vesnice omul nu mai poate face nimic pentru a schimba starea in care se afla oare nu este responsabilitatea noastra sa ne rugam pentru a schimba ceva?
Citat:
nu sunt pe placul lui Dumnezeu.
|
Ti-a spus tie?