Citat:
În prealabil postat de Corinusha
Nu o vad conditionata de pedeapsa si rasplata.
|
Ai raspuns. Doar ca raspunsul tau nu este cel dat de cuvintele pe care l-ai folosit. Eu te-am intrebat cum vezi tu mantuirea si tu ai spus cum nu o vezi. Si asta pentru ca nu ai o idee despre mantuire.Pentru ca nu stii ce este mantuirea si pentru ca mantuirea nu este importanta. Nu stii si nici nu incerci sa afli ce va fi dupa moarte. Prin urmare nu te intereseaza. Nu te poti pregati pentru ceva ce nu te intereseaza.
Citat:
Pentru ca modul in care crestinii vor sa se mantuiasca e facand totul ca la carte,
|
Hristos ne spune ca trebuie sa fim desavarsiti. Este porunca. Nu poti sa spui ca Il iubesti pe Dumnezeu doar duminica. Nu poti sa spui ca iubesti pe cineva dar lucrezi impotriva lui. "Ca la carte" inseamna sa nu pacatuiesti si sa progresezi in virtute. Daca Il iubesti pe Dumnezeu nu poti sa lucrezi impotriva lui, deci te straduiesti sa nu pacatuiesti.
Citat:
nu cumva sa ajunga in Iad, sa ajunga in Rai.
|
Ai dreptate, dar nu stii ce inseamna raiul si iadul pentru crestini. Asa ca discutia in directia asta este inutila atat timpu cat nu stii ce isi doresc crestinii sa dobandeasca si ce doresc sa evite.
Citat:
De frica, e constrangere;
|
Inca o data, iti dai cu parerea pentru ca nu stii ce invata Biserica. Tu iti dai cu parerea despre ce crezi tu ca invata Biserica.
Citat:
Pe ceea ce simt in sufletul si mintea mea;
|
Si criminalii in serie se bazeaza pe acelasi lucru. Ce te face sa crezi ca tu ai dreptate in ceea ce crezi. Asa toti ne bazam pe ce simtim si gandim. Intrebarea este ce se afla in spatele acestora.
Citat:
suflet si minte pe care mi Le-a dat Dumnezeu sa ma folosesc de ele, nu sa le las sa "putrezeasca" si sa fac totul dupa niste norme impuse de altii.
|
Si daca sunt impuse de Dumnezeu?
Te-ai gandit ca poate iti folosesti sufletul si mintea gresit?
Citat:
de exemplu e pacat daca te dai cu parfum sau daca te fardezi - alea automat sunt niste norme care daca nu le respcti, pacatuiesti. Niste norme care le-au facut niste...oameni. Atunci de ce s-au inventat astea? De ce un procent imens de femei detin cel putin un produs cosmetic?
|
Dar te-ai gandit de ce ar fi un pacat?
Te-ai gandit care este scopul omului pe pamant si cum inainteaza spre indeplinirea lui facand aceste lucruri? Sau cum il impiedica?
Te-ai gandit de ce se fardeaza femeile?
Citat:
"Cine ti-a spus sa preiei orbeste? Cine ti-a spus ca atunci cand "inveti" credinta nu trebuie sa vezi si care sunt argumentele?"
Si care sunt argumentele?
|
Care sunt argumentele pentru ce? Ia fiecare invatatura a Bisericii si ai sa vezi care sunt argumentele.
Citat:
Presupunand ca ortodocsii nu au dreptate, ce am avut de pierdut?
|
Ca sa presupui asa ceva ar trebui sa ai argumente ca nu au drepate. Insa daca presupui ca au dreptate pierzi totul. TOTUL.
Citat:
Inca nu s-a intors nimeni din morti sa ne zica cum a fost acolo.
|
Te inseli amarnic. S-a intors Hristos.
Citat:
Si presupunand ca ortodocsii au dreptate, atunci da, sunt dispusa sa "traiesc" cu alegerile mele o eternitate, atata timp cat in viata asta, fizica, fac alegerile care vreau eu sa le fac, fie ele bune, fie rele.
|
Esti sigura? Inainte de a raspunde la intrebare (tie, nu altora),gandeste-te ce inseamna o eternitate.
Citat:
Si sa fim seriosi, nu cred ca un singur pacat pe care nu il regret cantareste mai mult decat altele pe care le regret si mi-au fost iertate, sau decat faptele bune (sigur fac si fapte bune; nu-s raul intruchipat)
|
Nu crezi tu. Un pacat pe care nu il regreti inseamna ca te despari de bunavoie de Hristos si nu poti sa fii unita cu El.
Iar ca altele sa iti fie iertate trebuie sa te spovedesti. Preotul nu poate sa iti ierte pacatele pe grupe. Daca nu te caiesti inseamna ca nu Il iubesti pe Dumnezeu si nu iti pot fi ietate celelalte pacate.
Citat:
De unde sti tu ca Dumnezeu are un obiectiv?
|
Pentru ca nu ne-a creat pentru ca se plictisea. Si pentru ca asta ne invata Hristos.
Citat:
Nu cred ca Dumnezeu nu nevreauniti in credinta;
|
Ba ne vrea. Dar de asta ne da libertatea: sa alegem.
Citat:
s apoi, religiile au aparut din motive politice si de control in masa.
|
Si pe ce te bazezi. Eu iti spun ca nu este asa. In afara de crestinim si inaintea lui de iudaism, restul religiilor au aparut din superstitie, din mandrie (pentru ca nu ii multumea invatatura lui Dumnezeu, exact ce faci tu) si din nevoia sa spiritualitate. Ca religiile au fost folosite pentru controlul maselor e altceva.
Citat:
Si nu, nu avem de unde sa fim asa siguri ca ortodoxia e prima reigie crestina si ca n-a fost alerata in timp. Gandeste-te si tu logic la astea.
|
Nu stii tu pentru ca nu vrei sa stii. Gandeste-te tu logic, daca Dumnezeu a avut un scop si anume desavarsirea oamenilor ar fi pastrat nealterata o sursa pentru asa ceva.
Citat:
N, nu e vorba de regretat ca Dumnezeu a randuit sa ajungem ortodocsi. E vorba sa va ganditi cand va luati de alte religii, care, "nu-s bune", "sunt erezii" etc. Nu aveti de unde sa stiti asta, doar pentru ca niste oameni o spun. Nu e mai usor sa acceptati ca oamenii aia au pur si simplu o religie diferita de care au tot dreptul sa se tina si ca nu au nevoie de niste oameni cu ala religie sa le zica ca-s in erezie si altele asemenea?
|
Dar tu ai verificat care sunt argumentele pentru care "o religie nu e buna sau este eretica"? NU.
Citat:
De fapt nu depinde ciar atat de mult si de chiar atat de multe. Daca esti indoctrinat de mic cu credinta x si traditiile y si nu cauti tu nimic, atunci ai toate sansele sa ajungi sa ai religia x si traditiile y. Asta se face. Indoctrinare.
Stiti bine si cum sunt facute manualele de religie din scoli; stiti bine ca nimeni nu preda isotia religiilor; stiti bine ca copilul la nu are deune sa aleaga, pentru ca nu i se au optiuni; esti ortodox, gata; esti catolic si gata etc.
|
Asa crezi tu. De fapt raspunsul corect este depinde. Una din variante este cea prezentata de tine, dar mai e si varianta in care omul cauta cu inima deschisa si se opreste la credinta adevarata cand si daca o intalneste.