Subiect: Sunt singura!
View Single Post
  #185  
Vechi 11.05.2014, 11:14:02
Mandea77 Mandea77 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.12.2013
Religia: Ortodox
Mesaje: 228
Thumbs up

Citat:
În prealabil postat de Ana Tr. Vezi mesajul
Si sa stiti ca de cand cu subiectul acesta am primit multe mesaje frumoase, de incurajare si m-am ales chiar si cu cativa posibili pretendenti :D Ma gandeam sa fac un casting ... (
Ana Tr. cred ca tu ai confundat acest forum cu un sait de matrimoniale, la inceput te-ai descris in asa fel incat sa ne dea lacrimile, pe urma ti-ai pus o poza si ai inceput sa te lauzi cat esti de tinerica (la 25 de ani?), iar cand a venit vorba de virginitate ai sarit ca arsa, desi nu esti o calugarita la manastire.

Referitor la educatia sexuala ... nu ar strica sa citesti cu atentie articolul urmator, din care am extras cateva fragmente:

O problemă supărătoare cu care se confruntă astăzi păstorii și consilierii Bisericii este cea a autoexcitării (sau a masturbării), despre care în special unul dintre Părinții Bisericii, Sfântul Nicodim Aghioritul, a vorbit foarte mult. Observațiile și învățăturile sale au fost multă vreme acoperite de teoriile moderne pe care, din nefericire, preoții le-au cules din diverse surse heterodoxe (și chiar necreștine). În plus, jena firească pe care un creștin evlavios o resimte în fața discuțiilor care abordează un astfel de subiect a permis proliferarea înțelegerii greșite și a învățăturilor eronate, astfel că preoții devin nepăsători atunci când trebuie să le vorbească tinerilor despre adevărată gândire a Bisericii față de această problemă serioasă.

Sexualitatea face parte din firea noastră păcătoasă. Ea este un lucru rău numai în măsura în care o înțelegem greșit - înțelegere greșită care începe cu curiozitatea tinerilor aflați la vârsta pubertății. La vârsta descoperirilor sexuale, problema autoexcitației este, fie că ne place să admitem sau nu, una universală. Preoții și-au dat seama de acest lucru și manifestă multă atenție față de tinerii care cad în acest păcat, oferindu-le o îndrumare răbdătoare și atentă. Cu timpul, este posibil ca acești tineri să îi înțeleagă natura și să îi pună capăt înainte de a deveni un obicei, înțelegând că impulsul sexual, asemenea oricărui alt impuls, poate fi controlat.

Așa cum există adolescenți puri și sănătoși, practicarea autoexcitației devine un obicei mai mult sau mai puțin obișnuit în anii de început ai tinereții. Autocontrolul nu se obține ușor de către tinerii aflați în primii ani confuzi ai maturității sexuale. Este un fapt nefericit, dar este o realitate. Aici, este vorba din nou despre a-i călăuzi pe tineri cu înțelegere și răbdare. Dar îndrumarea noastră trebuie să pornească de la faptul că această practică este un rău ce trebuie îndreptat, și nu o problemă pe care moravurile sociale contemporane o denumesc „instincte naturale". Obiceiurile nu pot fi învinse dacă le considerăm bune sau inocente, înainte de a încerca să le ținem sub control, trebuie să fim conștienți că ele sunt rele și dăunătoare. Și tocmai acest punct de vedere trebuie restabilit de Biserică. Autoexcitația nu este, așa cum pretind mulți preoți ortodocși, o problemă minoră, un incident. Ea este un păcat, și încă unul foarte serios, dacă devine un obicei.

Masturbarea are două efecte psihologice foarte grave. În primul rând, îndepărtează sexualitatea umană de dimensiunea sa interpersonală, deformându-i rolul său natural, care este procreația; aceasta, la rândul său, presupunând două persoane: un bărbat și o femeie. Această îndepărtare individualizează sexualitatea umană, omul îndreptându-și întreaga atenție către sine. Acest narcisism poate dăuna psihicului, ducând la egoism, lipsa preocupării pentru ceilalți și, de fapt, la disfuncție sexuală. Și, în măsura în care această practică se concentrează în întregime asupra eului, este perfect posibil să conducă la fixarea anormală asupra persoanelor de același sex. Aceasta, la rândul său, poate duce la homosexualitate. Astfel, în condițiile în care societatea și chiar unii preoți propagă ideea că autoerotismul este normal, nu este o întâmplare că homosexualitatea (sau bisexualitatea) este cel puțin mai evidentă, dacă nu mai larg răspândită, în rândul populației umane.

O altă consecință negativă a masturbării este aceea că el sporește iluziile și fanteziile. Sexualitatea este relativ înfrânată. Pasiunile sexuale sunt, într-adevăr, repede satisfăcute, motiv pentru care ele pot fi ținute sub control cu ușurință. Astfel, indiferent de fanteziile pe care le-ar avea cineva, în realitate, comportamentul sexual este supus limitelor fizice. În plus, sexualitatea normală, care implică atât bărbatul, cât și femeia, are la bază o relație personală de dragoste dintre două persoane, care (prin legăturile tainei căsătoriei) tinde să modifice fanteziile pătimașe într-o formă de intimitate și de unire care este și decentă, și capabilă de curățire. Atunci când realitatea unei relații interpersonale este absentă, fantezia permite unui individ să facă tot ceea ce dorește. Iar această exprimare prin gesturi, dacă vreodată devine reală, poate duce la relații nesatisfăcătoare și chiar violente.

O minte îndreptată în întregime asupra eului, un individ care trăiește într-o lume de pasiuni, fără să ia în considerație realitatea interacțiunii cu ceilalți, se va confrunta în cele din urmă cu un grav dezechilibru. Iar acest dezechilibru nu numai că îi va afecta sănătatea fizică, așa cum am mai spus-o, dar va pune în acțiune și forțele psihice negative: demonii. Un individ care trăiește în armonie cu cei din jurul său și care fie își controlează impulsurile sexuale, fie și le exprimă în context familial, este sănătos. Sănătatea sa îl face să fie atent la lucrurile rele și îl ajută să se dezvolte ca persoană, ca și creștin. Cel căruia îi lipsește acest echilibru și a cărui minte a fost subjugată de tirania pasiunilor a căzut pradă lucrurilor diavolești. De aceea Sfinții Părinți vorbesc despre autoerotism ca de un vicleșug al diavolului.

Curăția sexuală desăvârșită este rezultatul sănătății mentale. Și este normală. Toleranța sexuală este anormală. Acestea sunt lucrurile asupra cărora trebuie să le atragem atenția tinerilor. Dacă dezechilibrul care însoțește adolescența conduce la unele căderi, tinerii trebuie călăuziți pentru a ieși din această stare. Ei trebuie să știe că, de fapt, sănătatea sexuală este caracteristică unei vieți de o curăție desăvârșită (care exclude masturbarea) sau a unei vieți de familie, în care patimile au fost modificate prin taina Bisericii și, în același timp, prin sinceritatea care însoțește actul fizic realizat într-o atmosferă de dragoste și de respect reciproc. Autoerotismul nu este normal, ci anormal. Iar dacă acestei anormalități îi este atașat sentimentul de vină, nu este din cauză că Biserica denumește acest păcat anormal, ci pentru că rezultă în mod firesc din ceva ce pervertește mintea, trupul și sufletul.

Extras din http://www.ortodoxiatinerilor.ro/mas...sostom-de-etna

Last edited by Mandea77; 11.05.2014 at 11:20:04.