Subiect: Ecumenism?
View Single Post
Vechi 10.05.2014, 22:13:47
calinp calinp is offline
Member

Data înregistrării: 20.04.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Cred ca am scris peste 1000 de mesaje doar despre ecumenism, nu are rost sa scriu ceva ce poti gasi in orice articol ortodox gasit pe internet. Pe scurt, e exact ceea ce sustii tu. Adica dogma protestanta, nu ortodoxa, asta e ecumenismul.
cum tu esti asa lapidar si sigur spunand ca tu esti ortodox si eu nu, atunci sunt si eu la fel: eu sunt ortodox si tu habar n-ai de ortodoxie - o confunzi cu un fel de stilism + rascol amestecat cu fariseism.

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Spui ca ai facut facultatea de teologie, ar trebui sa stii ca invatatura ortodoxa, dogmele, au fost revelate si expuse de Iisus si Apostoli, nu facute la sinoadele ecumenice. Sinoadele se tineau doar cand aparea o erezie, o invatatura contrara dogmelor existente. Atunci se definea mai exact acea invatatura, ca sa raspunda ereticilor. Si aceea ce spui aici e tot o conceptie a protestantilor, ei spun ca dogmele au aparut la sinoade sau in timp.
ce bla-bla
erau dogmele dintotdeauna, dar uite ca ereticii nu le stiau. Si ei se numeau tot ortodocsi, si se raportau la invatatura apostolica, pana cand erau dovediti de sinod eretici, si chiar si dupa aceea. Cum nici tu nu esti ortodox decat cu pretentiile si cu cele 1000 de articole indraznete despre ecumenism. Dogma ortodoxa, dogma protestanta, dogma antiecumenismului ce simplu e sa spui vorbe goale. oameni care isi numesc ura crestinism si rautatea ortodoxie. mai multa minte au ateii decat astfel de ortodocsi anticrestini
Reply With Quote