Citat:
În prealabil postat de Corinusha
Si sunt sfinti pentr ca cinva i-a facut sfinti. Tot niste oameni i-a "proclamat" sfinti, nu Iisus, deci la urma urmei poate nici nu-s asa sfinti...
|
Nu, Biserica indrumata de Duhul Sfant.
Dar ma rog, astea sunt notiuni SF pentru tine.
Citat:
De ce ma depasesc? Ca nu-s de acord cu sfintii parinti? Poate nu ma depaseste nimic, dar ai tu impresia ca ma depaseste subiectul doar pentru ca zic ceva in contradictoriu cu sfintii. Poate... totul se rezuma la poate. Poate am dreptate, poate nu.
|
Din punctul de vedere a ortodocsilor de pe forum nu ai.
Dar s-ar putea sa gasesti vreun ateu sau neoprotestant care sa-ti dea dreptate.
De ex. afirmatia de mai sus este tipic neoprotestanta.
Aia nu cred ca in sfinti (aia autentici, ortodocsi) dar fiecare se crede sfant. Si infailibil.
Citat:
Dar de une sti tu ca mergi in rai daca faci ascultare de alti oameni, numiti candva, de cineva, sfinti?
|
Asta e o convingere care o sa o dobandesti si singura, cand ai sa te hotarasti sa devii crestina practicanta.
Citat:
Serios, tre' sa incep sa ma uit la televizor, pe PROTV, ca tare-s curioasa ce se tot vorbeste pe-acolo de te legi coooonstant de proteveu' ala. Nu cred ceea ce imi zice cineva sau ceva, prefer sa gandesc eu si sa imi formez propriile mele opinii; poate seamana cu ce zic astia pe proteve, poate nu...
|
Nu stiu cum se face ca opiniile tale "originale" si "gandite" sunt bucatica rupta din ce publica media, gata mestecat spre a fi inghitit de prosti.
Dar sigur ca tu nu citesti ziare de cancan si nici nu te uiti la televizor..nici n-ai asa ceva in casa.
Citat:
La fel e si cu ce zic oamenii bisericii. Pot sa zica si eu prost, s, la el ca la mine, n-are cine sa le zica ca zic ca e prost...
|
Nu te obliga nimeni sa iti insusesti morala Bisericii.
Dar macar lasa teatrul asta cu "sunt si eu crestina".
Citat:
Uite-te putin de cine e condusa biserica ortodoxa acum. Si sapa putin in trecutul omului, eventual cu ajutorul vreunei cunostinte care are acces la informatii la care nu are omu' de rand.
|
Am inteles, publicatiile tale preferate sunt "Libertatea" si "CanCan".
Citat:
Nup, nu mi-e frica sa devin penibila si sa zic prosti. De ce mi-ar fi? Tie ti-e frica?
|
Fara comentariu, cuvintele sunt de prisos :)